رازنامه مکتب سلیمانی

asatid-ghadiri

رازنامه مکتب سلیمانی

وصیت نامه حاج قاسم "وجود کتبی" اوست که شرح کتبی وجود عینی اوست که چهل سال را به جهاد و مبارزه در راه حق گذرانده است. چهل سال که آکنده از حرکت و هجرت، سرعت و سبقت و سرانجام امامت و شهادت است که و اجعلنا للمتقین اماما.

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، معاونت بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور در یادداشتی با عنوان" رازنامه مکتب سلیمانی"  آورده است:

 

وصیت‌نامه حاج قاسم سلیمانی، مثل شهادتش و مانند تشییعش، بیدار کننده بود. گویا این مرد، همه چیزش، این گونه است. بیدار کننده، آموزنده، هشدار دهنده. این وصیت نامه، البته شرح می‌خواهد. لکن این مقاله می‌کوشد برای شرح آن روزنه‌هایی را فراروی نگاه شما مشاعل هدایت بگشاید تا با بیان و تبیین عالمانه‌تان غنای بیشتری یابد. وصیت‌نامه‌اش را نیاورده‌ایم. فقط روزنه‌ای گشوده‌ایم به بوستان معانی و معارف بلند آن.

 

وصیت نامه ؛ چکیدهی حیات یک انسان

 

" وصیت" از ریشه " وَصِیَ، به معنای گیاهان به هم وصل شده و بافته شده است. "ارضُ واصیه"به زمینی می‌گویند که سراسر پوشیده از گیاهان به هم پیوسته است. (لسان العرب ۴۵۱/۶).

 

بااین تعریف، وصیت به معنای وصل کردن چیزی به چیز دیگر است و چون وصیت کننده کارها و تمناها و آرزوهای خود را از نظر مادی و معنوی به زمان خود متصل می‌کند، به آن وصیت گویند(مجمع البحرین- ۵۱۱/۴) راغب نیز وصیت را پیش فرستادن چیزی را به سوی دیگری می‌داند که همراه اندرز است و برای عمل کردن به آن است. (مفردات ۵۲۵/۱).

 

وصیت در لسان فقه، یک معنا دارد که در کتب فقهی آمده است. لکن در کتاب های اخلاقی و مواعظ، وصیت به معنای پند و توصیه و اندرزهای وصیت کننده برای وارثان است تا آن را بخوانند و بدان پایبند باشند.

 

  • درمکتب اسلام و اهلبیت(علیهم‌السلام)و بزرگان اسلام، وصیت نامه الهی، اخلاقی و سیاسی مرسوم و معمول بوده است. قرآن کریم مشحون از وصایای اخلاقی، عرفانی، اجتماعی و سیاسی انبیاء به اولاد و اصحاب و مردم زمان‌شان است و روایات و احادیث پیامبر اعظم و اهل‌بیت مطهرش(علیهم‌السلام)سرشار از وصایای اخلاقی و معرفتی و اجتماعی و سیاسی است.

 

در تاریخ انقلاب اسلامی، وصیت نامه های شهدای انقلاب و دفاع مقدس، کتاب های معرفت و بصیرت و مدرسه اخلاق و عرفان حماسی وانقلابی است. در راس همه این وصیت نامه‌ها، وصیت نامه سیاسی الهی امام موسس و معمار کبیر انقلاب و نظام اسلامی است که گنجینه اسرار انقلاب و نقشه‌ی جامع مکتب امام خمینی است.

 

و اما وصیتنامه حاج قاسم!

  • شهید بزرگ اسلام و انقلاب، البته وصایای مختلفی دارد، برای دوستانش، برای همرزمانش، برای خانواده اش. حتی برای تک تک فرزندانش به شکل جداگانه! انشاءالله به مرور آن معانی بلند و مضامین سازنده نیز در حد امکان و مقدور منتشر گردد و مکمل این منشور معرفت و بصیرت باشد.

 

  • این وصیت نامه بیش از هرچیز رائحه وصیت امام خمینی را دارد. گویا شاگرد برجسته امام و پرورش‌یافته مکتب او از بلندای دیده بانی خود، رازها را دیده و شنیده و باز می‌گوید. از این رو وصیت نامه حاج قاسم، "رازنامه مکتب سلیمانی" است.

 

 

  • وصیت نامه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، در واقع رازنامه‌ای است که در آن، استاد بزرگ این راه، همه فنون استادی‌اش را بی‌دریغ به هر آن که طالب شاگردی است، سخاوتمندانه می‌آموزد.

 

  •  حاج قاسم در این وصیت نامه، آخرین خدمتش را به مردمی که حاضر است هزاران بار به پایشان جان بدهد، هدیه می‌دهد و راز حاج قاسم بودن را به سادگی و وضوح بیان می‌کند: "بودن برای خدا"!

 

  • ما در این وصیت‌نامه، حاج قاسم را از روزنه نگاه او به عالم و جهان اطرافش، تمناهایش، آرزوهایش، حسرت هایش، دغدغه هایش، هشدارهایش، پندها و اندرزهایش، محبوب‌ها و مقتداهایش، منفورها و مبغوض‌هایش، می‌شناسیم.

 

 

  • وصیت نامه حاج قاسم "وجود کتبی" اوست که شرح کتبی وجود عینی اوست که چهل سال را به جهاد و مبارزه در راه حق گذرانده است. چهل سال که آکنده از حرکت و هجرت، سرعت و سبقت و سرانجام امامت و شهادت است که و اجعلنا للمتقین اماما. چهل سال که چکیده معرفت و محبت و تبعیت است و چهل سال که مصداق این بیت است: خام بُدم، پخته شدم، سوختم!

 

  • مفصل ترین بخش وصیت نامه حاج قاسم که در جای جای آن به چشم می‌خورد، ناز و نیاز و مناجات با خدا به زبان "دَلال" است. که دعا کننده از جاماندگی شکوه می‌کند و ازهجران ناله میزند و از دوری فریاد و زبان او زبان گلایه های عاشقانه برای وصال است. این وصیت نامه در فرازهای ابتدایی شمیم دعای عرفه دارد و در جاهایی دلگویه‌های چمران را تداعی می‌کند.

 

دالّ مرکزی و محوری وصیت نامه حاج قاسم با آن نگاه ملی و انقلابی و فراجناحی اش، "وحدت و اتحاد" است. او برای این وحدت، نهیب می‌زند، هشدار می‌دهد! چگونه؟ حاج قاسم از همگان می‌خواهد افق های نگاهشان را بالا ببرند و مسئله را در سطح وجود اجتماعی و تاریخی اسلام ببینند. او از همه ما می‌خواهد از نگاه های نازل و تقلیل انگارانه دست برداریم و جایگاه واقعی نظام اسلامی را که پایگاه محوری دین در روزگار ما است، ببینیم و درک کنیم و با این درک، پای اصول آن، بایستیم. و برای هر چه کمتر از این اصول است با یکدیگر درگیر نشویم و فرصت‌ها و استعدادهای مان را نسوزانیم.

 

  • شهید سلیمانیِ عزیز ما؛ به عنوان کسی که به گفته‌ی خودش سال‌های سال است سرباز اسلام و انقلاب در برج دیده بانیِ بین المللی آن است و حقیقت انقلاب و دشمنی دشمنان را بالعیان دیده و لمس کرده، به همه، حتی به علماء و مراجع معظم تقلید هشدار می‌دهد که این حقیقت را در یاد داشته باشند که؛ "جمهوری اسلامی به مثابه سنگر اسلام است. این گونه به این نظام بنگرند. دعواها و مسائل را در این سطح بفهمند و از این افق پایین‌تر نیایند و با این درک متعالی، از نظام دفاع کنند و به اصلاح کاستی‌های آن بیاندیشند."

 

  • از بند بند وصیت حاج قاسم معلوم است که او عاشق مردم است. مردم مسلمان و غیرمسلمان جهان، مردم ایران، مردم کرمان، رزمندگان، نیروهای مسلح، مراجع و علما و روحانیت معظم، سیاسیون، خانواده و فرزندان عزیز شهدا، و... همه را با نگاه والای الهی و انسانی اش می‌نگرد و خطاب می‌کند. "خطاب به وحدت". نهایتِ خواسته او از همه همین است.

 

 

  • حاج قاسم از آنجا که خود، در حیاتش باهمه نگاه و منش و روش خود، مظهر وحدت بود و از سویی جان و مال و آسایش خود و خانواده اش را فدای مردم کرده بود. بیش از هر کس دیگر این ظرفیت را در خود ایجاد کرده است که همین مردم را به آن حقیقتی که می‌تواند عزت و اقتدار و آرامش و امنیت آن‌ها را حفظ کند، توصیه نماید وسفارش کند. حقیقتی که محور وحدت و ضامن آن است:

 

" ولایت فقیه "

او در همه بندهای وصیتش همه را به این حقیقت فراخوانده، حتی آنجا که در خطاب به نظامی‌ها این توصیه را مطرح نمی‌کند، دوباره آن را به شکل تبیین هویت نیروهای مسلح، تصریح می‌کند.

نکته مهم: مهمترین هدف این وصیت‌نامه؛ بزرگترین کسی است که مخاطب این وصیت نیست: امام سیدعلی خامنه ای! حاج قاسم که جانش را فدای مردم کرد از آنها می‌خواهد او را "عزیز جان" خود بدانند.

حاج قاسم سلیمانی در این وصیت نامه که منشور مکتب سلیمانی و راز نامه اوست راز سلیمانی بودن را در اطاعت از رهبری معنا می‌کند، از این رو پرتکرارترین واژه‌ها و اوصاف در این وصیت نامه در باره رهبر انقلاب اسلامی است.

سردار دل‌ها، در این رازنامه راز دشمنی دشمنان و عقبه آنان و الزامات و باید و نبایدهای انقلابی بودن را نشان می‌دهد و عمارگونه به عقبه خیمه‌های جنگ حق و باطل اشاره می‌کند و همگان را انذار و هشدار می‌دهد که جای خود را در خیمه گاه اسلام در عصر امروز بیابند و راه گم نکنند.

 

این فرازها، توصیفاتی فهرست‌وار به وصیت نامه شهید بزرگ اسلام و سیدالشهدای مقاومت اسلامی بود.

 

انشاء الله در فرصت هایی دیگر به این منشور "سلوک انقلابی" خواهیم پرداخت.

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.