برای تبدیل ظرفیت‌های علوم انسانی به نظریه باید وحدت حوزه و دانشگاه را بکار بگیریم

asatid
رئیس سازمان بسیج اساتید در گفت‎‌وگو با آنا؛

برای تبدیل ظرفیت‌های علوم انسانی به نظریه باید وحدت حوزه و دانشگاه را بکار بگیریم

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: برای تبدیل ظرفیت‌های علوم اسلامی و دینی به نظریه غفلت شده و باید با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مبنای وحدت حوزه و دانشگاه آنرا حل کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره استفاده از توانمندی‌های استادان در راستای رفع نیاز‌های کشور گفت: با توجه به توانایی و تخصص استادان سراسر کشور بخشی از خدمات آن‌ها حول دانشگاه‌ها ارائه می‌شود و با فضای بیرون دانشگاه، دستگاه‌ها و صنعت ارتباطات علمی هم دارند. 

وی افزود: استادان حوزه فناوری ارتباط خوبی با صنایع دارند، اما این زمینه برای استادان علوم انسانی به اندازه کافی فراهم نشده است و یکی از رویکرد‌های سازمان بسیج اساتید استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی استادان در راستای حل نظام مسائل کشور به منظور تقویت ارتباط علمی استادان، دانشگاه و مراکز نیازمند تحقیقات علمی و پژوهشی است. 

مردانی با بیان اینکه سازمان بسیج اساتید قرارگاه کمک به ارتقای حکمرانی کشور را تشکیل داده است، تاکید کرد: ۲۰ شورا و کمیسیون تخصصی در سازمان فعال شده و کارگروه‌های خاص با گرایش‌های مختلف در حوزه‌های مختلف، حقوق، حقوق جزا، حقوق عمومی و ... را برگزار می‌کند تا بتواند از توانمندی‌های استادان استفاده و نظام مسائل احصا شده را شناسایی کند و پلی میان استاد، دانشگاه و نظام حکمرانی در دستگاه‌های نیازمند باشد و هدف از این موضوع قرار دادن نهاد علم در خدمت مدیران و دستگاه‌های اجرایی است. 

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور اظهار کرد: پایان نامه‌های دانشگاه‌ها باید در راستای حل مشکلات زیست بوم و نیاز‌های گام دوم انقلاب هدایت شوند و هدفمند و مسئله محور پیش بروند که در این زمینه بخشی محقق شده و قسمت دیگر در حال گفتمان سازی است تا بتوانیم در مسیر پیش رو به یک جریان علمی و تولید پژوهش دست یابیم که این کار فرهنگ سازی روابط میان نهاد علم با دولت، صنعت و جامعه است. 

مردانی درباره آسیب شناسی علت تعداد کم نظریه پردازان علوم انسانی در کشور گفت: بخشی از تولید علم بومی متناسب با پیوست‌های فرهنگی باید باشد و همچنین برای تبدیل ظرفیت‌های علوم اسلامی و دینی به نظریه غفلت شده است و باید با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مبنای وحدت حوزه و دانشگاه آنرا حل کنیم تا مباحثه ها، گفته ها، دستاوردها، تحقیقات و پژوهش با یکدیگر هم افزا شوند و همدیگر را در قالب کرسی‌های نظریه پردازی و کرسی‌های آزاد اندیشی اصلاح و نقد کنند تا خلا‌های موجود جبران شوند. 

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: همانطور که رابطه بین صنعت و دانشگاه و دولت قوی نیست، در علوم انسانی هم شاهد بی توجهی به نظریه پردازان هستیم و امیدواریم به مرور زمان، اندیشمندان حوزه و دانشمندان دانشگاه‌ها و فعالان علوم انسانی به خصوص در رشته‌های کاربردی روانشناسی، جامعه شناسی، علم سیاست و مردم شناسی هم فکری و هم افزایی تشکیل دهند؛ چرا که برخی از این موضوعات در سبک زندگی و باور‌های مردم موثر هستند.

انتهای پیام/

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.