اجرای سیستم «دی او دی» در سازمان بسیج اساتید/ پروژه‌های مورد نیاز صنایع شناسایی می‌شود

asatid
معاون فناوری و نوآوری سازمان بسیج اساتید کشور:

اجرای سیستم «دی او دی» در سازمان بسیج اساتید/ پروژه‌های مورد نیاز صنایع شناسایی می‌شود

معاون فناوری و نوآوری سازمان بسیج اساتید کشور در نظر داریم که سیستم DOD ایالات‌متحده را در سازمان بسیج اساتید اجرا کنیم، گفت: این سیستم برای ترجمه از زبان صنعت به زبان آکادمیک است. پروژه‌های مورد نیاز صنایع شناسایی می‌شوند و به زبان دانشگاه‌های مختلف ترجمه می‌شوند؛ در چنینی شرایطی اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند نیازهای صنعت را به راحتی حل کنند و پایان‌نامه‌ها و تزهای دکتری را بر مبنای نیازها هدایت کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، و به نقل از ایسنا علیرضا اکبرزاده در «اولین رویداد تخصصی فناوری‌های نوین با ایجاد ارزش افزوده از ضایعات کشاورزی در صنایع تبدیلی و امنیت غذایی» که در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد، اظهار کرد: اگرچه مسائل زیست‌محیطی از مباحث مهم کشور به حساب می‌آید؛ اما در حال حاضر، منابع انسانی و حفظ نیروی باارزش از مباحث اصلی کشور به حساب می‌آید. نیروی انسانی باارزش را به راحتی از دست می‌دهیم.

وی درباره تعریف نیروی نخبه گفت: اینطور نباید تصور کرد که نخبگان فقط به افرادی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند گفته می‌شود این احتمال وجود دارد که یک فرد دارای تحصیلات دانشگاهی نباشد؛ اما در زمینه‌های مختلف نخبه باشد. مسئله مهم و اساسی این است که تمام نخبگان باید در کانون توجه قرار گیرند. 

معاون فناوری و نوآوری سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه حلقه‌های مفقوده‌ای در کشور وجود دارد، اظهار کرد: این حلقه‌های مفقوده که به سبب نقض قوانین است و عاملی برای راه‌های فرار از حمایت می‌شود. این حلقه‌های مفقوده سبب می‌شود که حمایت‌ها از ضابطه‌ها فراتر باشد و برخی به واسطه برخورداری از رابطه‌ها از حمایت‌ها برخوردار شوند.

اکبرزاده ادامه داد: سازمان بسیج اساتید با شناسایی حلقه‌های مفقوده در جهت شناسایی الگوهای حمایتی گام برداشته است تا بتواند حمایت را در کشور جاری و ساری کند. طرح‌های حمایتی متعددی مانند «تا ثریا» و «باقرالعلوم» در سازمان بسیج اساتید اجرا می‌شود؛ سازمان بسیج اساتید در کنار مجموعه‌هایی که به صورت وظیفه از افراد حمایت می‌کنند، حضور دارد و به صورت داوطلبانه حمایت می‌کند. 

وی با بیان اینکه سیاست‌گذاری‌ها باید به نحوی باشد که در مسیر ارزش‌افزوده گام برداریم، توضیح داد: ارزش افزوده از اهمیت فراوانی برخوردار است و کشور ما به این موضوع بسیار توجه کرده است اما موضوع ارزش افزوده خیلی بالا مغفول مانده است.

معاون فناوری و نوآوری سازمان بسیج اساتید کشور درباره دستاوردهای مختلف در کشور گفت: تعدادی از جوانان دانشگاه صنعتی شریف توانسته‌اند با استفاده از ضایعات نخل، ام‌دی‌اف با کیفیت تولید کنند. همچنین یک شرکت در شهر بیستون کرمانشاه در جهت تولید باکتری که برای تولید محصولات لبنی کاربرد دارد گام برداشته است. این باکتری به کشور وارد می‌شود اگر این باکتری را در اختیار ما قرار ندهند کارخانه‌های لبنی از چرخه خارج می‌شوند.

اکبرزاده درباره سیستم DOD در ایالات‌متحده توضیح داد: این سیستم برای ترجمه از زبان صنعت به زبان آکادمیک است. پروژه‌های مورد نیاز صنایع شناسایی می‌شوند و به زبان دانشگاه‌های مختلف ترجمه می‌شوند؛ در چنینی شرایطی اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند نیازهای صنعت را به راحتی حل کنند و پایان‌نامه‌ها و تزهای دکتری را بر مبنای نیازها هدایت کنند. 

وی با بیان اینکه درنظر داریم که سیستم DOD ایالات‌متحده را در سازمان بسیج اساتید اجرا کنیم، گفت: نیازهای کشور احصا شده و راهکارها نیز مشخص است؛ اما این پرسش «چرا در زمینه رفع نیازهای صنعتی اتفاقی نمی‌افتد؟» مطرح می‌شود. رفع نیازها و وقوع اتفاقات مثبت در زمینه رفع نیازهای صنعتی به حضور یک مجموعه و فعالیت جهادی نیاز دارد. 

معاون فناوری و نوآوری سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه ارزش‌گذاری از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: یکی از مسائل نخبگان این است که چندان مورد ارزش‌های احترام قرار نمی‌گیرند. من از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌خواهم فقط به سود شرکت فکر نکنند و از نظرات نخبگان هم بهره‌ببرند. 

اکبرزاده با بیان اینکه دنیای مدرن در مسیر بهره‌وری گام برمی‌دارد، گفت: هوش مصنوعی و یادگیری ماشین از ابزارهای افزایش بهره‌وری هستند. در برخی از زمینه‌های تکنولوژی مانند کوانتوم به خوبی عمل کردیم اما باید بدانیم که فناوری‌های نوظهور را باید به گوش نخبگان برسانیم.

انتهای پیام/

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.