print

کارگروه علمی آمایش استان یزد

به گزارش روابط عمومی جنبش استادی بسیج استان یزد ،کارگروه علمی آمایش استان یزد روز پنج شنبه در سالن شهید سردار سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد و با حضور اعضا و مسئولین مرتبط با سند آمایش استان یزد در سازمان برنامه استان برگزار شد.

 

در ابتدای جلسه دکتر المدرسی مسئول کارگروه از اعضاء خواست پیشنهادات خود را نسبت به سند آمایش استان مطرح نمایند.

 

سپس دکتر ابویی مسئول بسیج اساتید استان و دکتر یاراحمدی بافقی معاون پژوهشی در خصوص کارگروه های علمی بسیج و سابقه فعالیت آنها توضیحاتی ایراد نمودند.

 

 فخرالدین از کارشناسان سازمان برنامه استان نیز در ارتباط با سند آمایش استان گفت: آمایش بهترین روابط را بین فضا و فعالیت برقرار می کند و لذا با مهره فعالیت روی صفحه شطرنج سرزمین حرکت می‌کنیم و آمایش یزد رویکرد فعالیت‌گرا دارد و بذر فعالیت در بستر سرزمین محصول خوبی خواهد داد.

 

وی ادامه داد: سعی شده است تنوع فعالیت در سند توسعه استان مورد توجه قرار گیرد.

 

در ادامه دهقانی زاده از سازمان برنامه مطرح کرد: در تدوین سند آمایش علی‌رغم توجه به  کمبود شدید آب، ممنوعیت‌های زیست محیطی و غیره.... می بایست به مسائلی از قبیل نقش استان در کشور، وضعیت اشتغال، اقتصاد بدون آب یا کم آب با خلق ارزش افزوده زیاد، سازگاری فعالیت ها توجه نمود.

 

گفتنی است، در ادامه این نشست اساتید حاضر سوالات و پیشنهادهای خود را بیان داشتند.

 

دکتر دهقانی مسئول کارگروه‌های علمی بسیج اساتید مسئله ضمانت اجرایی و انطباق این سند با مبانی دینی و اسلامی  را مطرح کرد.

 

دکتر حکیمی مسئول مرکز پژوهش های راهبردی شهید الله دادی گفت: چکیده مباحثی در کارگروه آب و انرژی بحث شده یکی ضرورت نگاه دقیق تر به تامین منابع پایدار تامین آب از جمله شیرین سازی و انتقال آب از دریاست و دیگری اشکالی که در یک نگاه فانتزی و غیر واقعی نسبت به مقوله انرژی‌های خورشیدی است. از جمله اینکه صنعت تولید تجهیزات انرژی خورشیدی کاملا وابسته و ضعیف است و از طرفی ما در کشور حتی یک آزمایشگاه مرجع در این زمینه نداریم.

 

دکتر نصیری زاده رییس کارگروه سبک زندگی توحیدی و معاون پژوهشی دانشگاه آزاد یزد نیز در این نشست عنوان کرد: اعضای هیات علمی ما آمادگی دارند بدون هیچ چشم داشتی بخصوص در سند آمایش کمک کنند.

 

دکتر ایرانمنش مسئول بسیج اساتید دانشگاه یزد بیان کرد: به نظر می‌رسد مسئله آموزش عالی در سند استان اهمیت ویژه ای دارد و  راهبرد دانشگاه‌ها در 20 سال آینده باید مطرح گردد.

 

همچنین عنوان کرد: استان یزد دارای ظرفیت گردشگری علمی است.

 

دکتر روستا ضمن بیان انکه صنایع سنگین یزد آب بر هستند گفت: به نظرم اثر مستقیم هر صنعت روی وضعیت آب های زیر زمینی مورد توجه قرار نگرفته است.

 

دکتر استقلال نیز زمان بر شدن آمایش استان  را از جمله علل کاهش ارزش آن نامیده و  بر ضرورت  استفاده از تهیه آن از متخصصان و اساتید مرتبط اثرگذاری سازمان‌‎ها تاکید کرد.

 

دکتر یاراحمدی بافقی نیز بیان کرد:  اطمینان دارم در استانی که معدنی است و از راهبردهای مهم آن توسعه معدن‌کاری با ارزش افزوده است از هیچ عضو هیات علمی دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه یزد در تهیه سند آمایش استفاده نشده است.

 

وی پیشنهاد کرد عناوین زیر در دستور کار قرار گیرد:  الف) استحصال عناصر راهبردی ب) مدیریت صیانتی از معادن ج) حل چالش محیط زیست و معدنکاری و ایجاد تعادل بین این دو مقوله د) توجه به منطقه ویژه فناوری های معدنکاری ه) راهبرد مبارزه با نئولیبرالیسم معدنی و توجه به تعاونی های معدنکاری مردمی و) تعریف سیستم نظارت و کنترل آمایش.

 

دکتر دهقان نیز به نرخ بیکاری استان و لزوم توجه ویژه در کاهش آن در سند آمایش استان  اشاره کرد.

 

دکتر نوجوان توجه به کاهش آلودگی در سند را بعنوان اصلی ترین مسئله روز شهر یزد عنوان کرد.

 

در ادامه  فخرالدین و دهقانی زاده از کارشناسان سازمان برنامه استان در پاسخ به سوالات استادان مطرح کردند: انتظارمان را از سند آمایش بایستی دراز مدت کنیم و مسائل کوتاه مدت نبایستی بر سیاست طرح اثر مستقیم داشته باشد و سوال اینست که وضع موجود را چه کنیم و پاسخ نرخ آرام تغییرات است. فرهنگ اصیل یزد بایستی در تهیه سند موثر باشد. ضمانت اجرایی سند اول قانون بعد دولت و نهایتا گفتمان سازی و مطالبه گری مردمی است و در این میان، نیازمند حضور دائمی اساتید در میدان مطالبه گری هستیم. شرکت های دانش بنیان در سند اهمیت زیادی دارد.

 

ایشان عنوان کردند: اسلامی بودن سند برای ما اهمیت ویژه ای داشته است. و در تامین منابع پایدار آب علی رغم توجه به خارج ظرفیت خودمان اهمیت ویژه ای دارد. در سند به عدم قطعیت ها توجه ویژه شده است و یک سیستم به روز رسانی برای سند دیده شده است و افق سند 1424 است.

 انتهای پیام/

 

کارگروه علمی آمایش استان یزد روز پنج شنبه در سالن شهید سردار سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد و با حضور اعضا و مسئولین مرتبط با سند آمایش استان، در سازمان برنامه استان برگزار گردید.