print

شجره طیبه بسیج، درخشان‌ترین کارنامه‌ انقلاب اسلامی است

به مناسبت فرارسیدن روز بسیج مصاحبه‌ای با دکتر محمدرضا جلیلی، رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای ترتیب داده‌ایم و نظر ایشان را در خصوص فعالیت‌های 40 ساله بسیج جویا شدیم.

 

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌‌ای در خصوص ارزیابی فعالیت بسیج در این 40 سال گفت: یکی از درخشان‌ترین کارنامه‌های انقلاب اسلامی را می‌توان تشکیل شجره طیبه بسیج دانست. حقیقتا بسیج و بسیجیان در پیدایش، پیروزی و دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب نقش موثری ایفا کردند. بسیجیان واقعی کسانی بودند که در دفاع از  ناموس و ارزش‌های دینی و اسلامی گوهر وجود خود را برای انقلاب اهدا کردند و با شهادت خود و با دلاوری و ایثار، برای انقلاب و ملت ایران در دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی جان‌فشانی کردند و با مدیریت جهادی از دستاوردهای نظام اسلامی دفاع کردند. بسیجیان همواره در طول دوران ۴۰ ساله انقلاب از آرمان‌ها و ارزش‌ها و از رهنمودهای مقام معظم رهبری و منویات ایشان دفاع کردند و در صحنه بودند و همواره وفادار به خون شهدا ماندند. بسیج زیباترین و بهترین گوهر و جوهره انقلاب اسلامی است که این مدل را ما توانسته‌ایم در خارج از ایران اسلامی و در سوریه و عراق ایجاد کنیم.

 

دکتر محمدرضا جلیلی در خصوص اقدامات بسیج در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و برنامه‌های آینده آن بیان کرد: یکی از خطاب‌های اصلی رهبر در بیانیه گام دوم انقلاب به نخبگان و مسئولان و دانشگاهیان و خصوصا جوانان است. در حقیقت خالص‌ترین جوانان را امروز می‌توان در قالب دانشجویان بسیجی و اساتید بسیجی دید که هم در گفتمان‌سازی و هم در تبیین و کاربردی کردن بیانیه گام دوم انقلاب نقش دارند. سازمان بسیج اساتید در این مسیر با توجه به ظرفیت‌های موجود با تشکیل دبیرخانه اجرایی برای بیانیه گام دوم و با حضور اساتید به عنوان گروه مرجع در جامعه وارد صحنه شده و در بحث پیاده‌سازی و عملیاتی کردن و هم مطالبه‌گری آن عملکرد خوبی داشته است. می‌توان از این دست اقدامات به مطالبه‌گری اساتید بسیجی از سران قوا در مبارزه با فساد اشاره کرد که در حقیقت مطالبه فرمایشات رهبری در بیانیه گام دوم بوده است.  پرداختن به مباحثی چون روحیه انقلابی و اقتصاد مقاومتی گام‌هایی است که بسیج اساتید در دفاع از نظریه نظام انقلابی برداشته است و در این راستا همایش‌ها و نشست‌ها و کارگروه‌ها و گروه‌های علمی تشکیل داده و توانسته گام‌های اولیه خوبی در این خصوص بردارد. بسیج همان‌طور که در ۴۰ ساله اول گام‌های خوبی برداشته، در گام دوم نیز با استفاده از ظرفیت‌های خوب موجود یعنی استفاده از ظرفیت ۳۶  میلیون جوان به عنوان یک دستاورد عظیم می‌تواند استفاده کند. بسیج می‌تواند در نقش مرجعیت در جامعه بیانیه گام دوم را به زیبایی بیان کند و با طرح اعتلای سازمان بسیج اساتید گام‌های بلندی را برای اجرایی کردن این بیانیه به کار بندد . در سطح گروه‌های مساله‌محور نیز، با راه‌اندازی اندیشکده‌ها می‌تواند برای رفع مسائل و مشکلات کشور، خدمات انقلابی انجام دهد. بسیج اساتید آمادگی دارد در راهبردهای ۷ گانه مقام معظم رهبری در بحث معنویت و اخلاق در بحث اقتصاد، در بحث سبک زندگی اسلامی، در بحث مبارزه با فساد، بحث عدالت، استقلال و عزت ملی ایفای نقش نماید. در این راستا تفاهمنامه‌ای نیز با شورای انقلاب فرهنگی منعقد شده که یک بخشی از آن عملیاتی کردن بیانیه گام دوم رهبری است.

 

این استاد دانشگاه در ادامه برنامه‎‌های بسیج در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی را اینگونه عنوان کرد: در زمینه اقتصاد مقاومتی با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که " تنها جایی که می‌توانیم تحریم‌ها را مقابله کنیم اقتصاد مقاومتی است"، بسیج اساتید در این خصوص وارد میدان شده و با حمایت‌هایی که از سوی محققین داشته، بسته‌های اقتصادی به دولت پیشنهاد داده است و در این زمینه تلاش‌هایی صورت گرفته، حتی مقام معظم رهبری هم از این پیشنهاد اساتید بسیجی استقبال کرده‌اند. علاوه بر این با تشکیل کارگروه‌ها و تاسیس اندیشکده‌هایی با محوریت اقتصاد مقاومتی، اشتغال و بسترسازی و گفتمان‌سازی به تبیین اقتصاد مقاومتی پرداخته است. همانطور که ما در دوره جنگ که تمام کشورها عرصه را بر ما تنگ کرده بودند با مقاومت توانستیم از بحران عبور کنیم، اکنون هم اگر همه نهادهای دلسوز در عرصه اقتصادی مشارکت کنند، شاهد تحولاتی در این زمینه خواهیم بود. برای برونرفت از چالش‌های اقتصادی، بسیج باید از نخبگان و متخصصین انقلابی که در رشته‌های مختلف صاحب نظرند استفاده کند و با  ایجاد اندیشکده‌هایی با گرایش اقتصادی با  تاکید بر رونق تولید و گام‌های عملی حل مشکلات معیشتی مردم که از مطالبات مقام معظم رهبری است، از طریق تشکیل گروه‌های مساله محور، مشکلات را شناسایی و حل کنند و تیم‌های اقتصادی و گروه‌های عملیاتی در کنار قرارگاه سازندگی تشکیل گردد.

 

جلیلی در پاسخ به این سوال که "فعالیت‌های بسیج را در طرح جهاد همبستگی ملی چطور ارزیابی می‌کنید، گفت:  بسیج چون از دل انقلاب و از دل مردم برخاسته است، همیشه در کنار مردم بوده و در زمان جنگ، بسیج چه در پشت جبهه و چه در خط مقدم، در همه اتفاقات و رویدادها، حضور موثر داشته و پس از جنگ نیز در بحران‌های اقتصادی و بحران‌های طبیعی همواره پشتیبان مردم بوده‌است. در بحث سیل اخیر که به برخی استان‌ها آسیب وارد کرد، همه اقشار بسیج به صحنه آمدند. اساتید بسیجی نیز تلاش کردند با کسر یک یا چند روز از حقوق خود آسیب دیدگان را یاری کنند و به صورت غیر مادی هم با اعلام آمادگی جهت مشاوره و انجام امور فنی مهندسی در تاسیسات و تشکیل کارگروه مطالعاتی در کنار سایر نهادها، خدمت‌رسانی کرند.

 

وی در خصوص اقداماتی که در آینده باید در بسیج به آن پرداخته شود، عنوان کرد: از نظر بنده بخشی از محورها که بسیج باید ورود بیشتری داشته باشد در حوزه سازندگی و ایجاد تشکیلات اساتید بسیجی جهت خدمت‌رسانی فکری با ارائه راهکارهای اجرایی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی است. از دیگر موارد که در بسیج باید بیشتر به آن پرداخته شود، تعامل بیشتر با سایر نهادهای انقلابی است. بسیج ظرفیت بزرگی است و باید این ظرفیت در حوزه جبهه فرهنگی و انقلابی با سایر اقشار هماهنگی بیشتری حاصل نماید و در جاهایی که خلا وجود دارد، بسیج باید بتواند ورود بیشتری در مسایل اجتماعی و در اجتماعی کردن علم داشته باشد. رویکرد بسیج اساتید نیز  در این خصوص رفع مشکلات در حوزه اشتغال، ازدواج ، اعتیاد، حاشیه نشینی و فقر و ...  است و در این مسیر باید کارگروه‌هایی تشکیل شود تا بتواند به اهداف خوبی که در طرح اعتلا وجود دارد برسد و در اندیشکده‌ها بتواند به مرحله تولید و محصول برسد و چالشی که همیشه میان صنعت و دانشگاه بوده، رفع کند.

 

بسیج زیباترین و بهترین گوهر و جوهره انقلاب اسلامی است. بسیج در پیدایش، پیروزی و دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی نقش موثری ایفا کرده است.