راستی آزمایی ژست‌های اخلاقی سخنگوی دولت در مدرسهٔ اخلاق حرفه‌ای

asatid-ghadiri

راستی آزمایی ژست‌های اخلاقی سخنگوی دولت در مدرسهٔ اخلاق حرفه‌ای

دکتر مجتبی زارعی معاون سابق اجتماعی و فرهنگی وزارت کار و عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی آورده است: آقای ربیعی! بایدبرای پرهیز از تمسخر عقلانیت از سخنگویی دولت شانه خالی می‌کردید!؟

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، در متن یادداشت این استاد دانشگاه آمده است:

 

ربیعی سخنگوی دولت در واکنشی قبیله ای و جناحی، اظهارات سخنگوی شورای نگهبان دربارهٔ وظایف قانونی شورا خطاب به رییس جمهور را توهین به منتخب ملّت و وی را سخنگوی اقلیت نامید!

 

... معلوم است که هر انسان آزاده‌ای طالب آن است که شورای نگهبان قانون اساسی حرمت کاندیداهای انتخابات از هر گروه و سلیقه ای را صرفا براساس قانون مورد ارزیابی و احراز قرار دهد نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر.

 

اما خود ربیعی کیست!؟

من نمیخواهم از حرف‌های رایج از رفاقت زوج قدیمی ربیعی _ روحانی چیزی بگویم امّا در نسبت راستی آزمایی مدعیات او دربارهٔ حق حاکمیت و ارادهٔ ملت همین اندازه می‌گویم انتصاب ربیعی به سمت سخنگویی دولت جمهوری اسلامی ایران پس از خلع از وزارت، توهین به ارادهٔ ملی و تمسخر افکار عمومی (همان چیزی که او دربارهٔ سخنگوی شورای نگهبان ادعا می کند) و بی اعتنایی به نهاد قانونی و مردمی پارلمان بوده است!

 

می گویید چگونه؟! می گویم: براساس ده‌ها گواه، او از ضعیف‌ترین و ناکارآمد ترین وزرای کار در تاریخ این وزارتخانه در ایران بوده است؛ از قریب به دوهزار پرسنل وزارتخانه در سراسر کشور سوال کنید؛ تقریبا همه یک صدا خواهند گفت که او بجز رفاقت با رفیقْ روحانی، هیج از وزارت بلد نبود و ادارهٔ این وزارتخانهٔ راهبردی _اجتماعی و نیز فضای کسب و کار را رها کرده و به وقت گذرانی های غیر اولویت دار مشغول بود؛ شرکت های بزرگ مجموعهٔ شستا را هم رها تا این که آنجا به اتاق خلوت رندان سیاست و اهالی ساخت و پاخت (منظورم هرم هیآآت مدیره) و جناح های طماع و احزاب تمامیت خواه تبدیل شده بود؛ و این کار پنج سال ادامه یافت و...

 

نمایندگان افکارعمومی یعنی همین خانهٔ ملت سه بار ربیعی را استیضاح کردند هر بار او امّا با بغض و اشک و لابیگری از مرز برکناری عبور کرد تا این که در نوبت آخر توسط نمایندگان ملّت برکنار شد؛ این وزیر معزول و ناکارآمد در دهن کجی یی آشکار به رأی و ارادهٔ نمایندگان مردم و طی اقدامی شگفت آور از سوی رفیقِ قدیمی خود یعنی جناب رییس جمهور، نه مشاورِ موضوعی و نه در یک معاونتِ تخصصیِ محدود بلکه به سخنگویی دولت ایران اسلامی منصوب شد!؟

 

به نظر دانشجویان، استادان، نخبگان و مردم ایران؛ آیا چنین فردی صلاحیت اخلاقی دارد تا دربارهٔ احترام به افکار عمومی و رأی ملّت اظهار فضل کرده و در نقاب یادداشتی قلابی درباره نسبت زبان شناسی و فلسفه سیاسی و ارادهٔ ملی علیه شورای نگهبان سخنرانی کند!؟

 

آقای ربیعی! حتی اگر رفاقت بی حد و مرز موجب شده باشد که رفیقْ رییس جمهور یک‌طرفه شما را نامزد سخنگویی یک دولت کرده باشد شما امّا باید برای احترام به افکار عمومی، رعایت اخلاق و در تکریم صناعتِ دولتمردی، اخلاق حرفه ای و سرمایهٔ اجتماعی از توهین به شعور ملی و پرهیز از تمسخر عقلانیت از سخنگویی دولت شانه خالی می کردید!؟

 

آقای عباد! عوام فریبی کافیست! در این مرز و بوم و در این مُلک و ملت، سیاست فقط و فقط با اخلاق دوام می یابد!

 

مجتبی زارعی

معاون سابق اجتماعی و فرهنگی وزارت کار وعضو گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.