print

ضرورت توسعه دانش با توجه به سرمایه های انسانی/ ضرورت ورود جنبش اساتید به فاز اجتماعی

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور؛ مجتبی زارعی عصر روز گذشته 13 آذرماه در هم اندیشی تشکیل مجمع عالی سازمان بسیج اساتید کشور که با حضور استادان صاحب نظر از دانشگاه ها، مراکز علمی و تصمیم ساز کشور به منظور بررسی آخرین وضعیت دانشگاه‌ها و ترسیم راهبرد‌های آینده پژوهانه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد در ابتدای این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 16 آذر و همچنین شهید چمران گفت: در شرایط فعلی بسیج اساتید باید بیش از پیش در صحنه های مختلف علمی حضور یابد و یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری توسعه دانش در توجه به سرمایه های انسانی است.

 

وی با اشاره به اینکه بسیج اساتید امروز باید به فعالیت در حوزه های علمی و رفع مشکلات کشور تلاش کند افزود: امروز حرکت در مرز علم، تهذیب، توجه به مشکلات مردمی و توجه به حوزه علوم انسانی از مسائل محوری است که باید به آن توجه کرد.

 

رئیس سازمان بسیج اساتید با بیان اینکه 53 هزار استاد بسیجی در 720 کانون دانشگاهی سراسر کشور مشغول فعالیت هستند گفت: این مقدار ظرفیت زیادی را در اختیار ما قرار داده است و می توانیم با اتکای به آن در سطح ملی، استانی و محلی برنامه ریزی کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه امروز ضرورت دارد تا جنبش استادی بسیج به فاز اجتماعی وارد شود عنوان کرد: باید به نقش دانشگاه در مراحل تمدن سازی، دولت سازی و جامعه سازی توجه کرد و پرسید آیا دانشگاه های ما به این موارد در میان وظایف خود توجه دارند؟

 

زارعی ادامه داد: دانشگاه ها دو مسئولیت دارند؛ یکی حرکت در مرجعیت علمی و دیگری حرکت در مرز مشکلات مردم و ایرانیان و جهان اسلام و ریشه یابی و تحصیل آنها. حال در اینجا باید پرسید آیا دانشگاه و دانشگاهیان این نقش را ایفا کرده اند؟

 

رئیس سازمان بسیج اساتید گفت امروزه باید در جست و جوی پاسخ به این پرسش باشیم که آیا علم در پاسخ به مشکلات مردم است یا خیر و در این راستا چه کرده ایم؟

 

وی با اشاره به اینکه طرح اعتلای بسیج اساتید پیش روی شما است گفت: نمی توان انقلاب را با نفت گسترش دهیم و نمی توانیم جمهوری اسلامی ایران را به گروگان نفت تنها بگذاریم بلکه باید به ظرفیت های موجود تکیه کنیم و مشکلات را با توجه به ظرفیت های علمی و تخصصی حل و فصل و رفع کنیم.

 

زارعی با اشاره به اینکه باید دانشگاه مسئله محور باشد و کار پژوهشی موفق و نافذ ارائه دهد گفت: علم باید به زنجیره سرمایه انسانی، علم و فنّاوری و پیشرفت توجه داشته باشد.

 

وی ادامه داد: بسیج اساتید برای دستیابی به تمدن اسلامی و دانشگاه مسئله محور نیازمند تولید قدرت نرم و ملّی با رویکرد اجتماعی کردن علم است و در این راستا باید به ویژگی های این علم توجه کرد و بسیج باید خود را به مشکلات مردم نزدیک تر کند. در این بین ما فرضیه ای داریم که جنبش بسیج و تداوم بروکراتیک علم باید به نهضت اجتماعی نقل مکان کند و در این راستا شهید چمران به عنوان یک استاد بسیجی بهترین الگو برای مسئله محوری در زمینه مشکلات مردم و مستضعفان جهان است .

 

زارعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ما باید به خط بزنیم گفت: جامعه استادی که درگیر نظام اداری شده و روحیه اش را از دست داده است، چطور باید انگیزه مند شود؟

 

وی در پایان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی از رویکرد حلّ المسائلی بسیج اساتید تقدیر کرده اند گفت: این جمع بنا دارد طی این نامه، با حلّ مسئله و توجه به مشکلات مردم تجدید میثاق کند که حضرت آقا اظهار خشنودی کردند. ما می خواهیم بگوییم حلّ المسایل که سهل است، ما در راه اعتلای اهداف انقلاب اسلامی و حلّ المسائلی حرکت کردن امور کشور که به جامعه مربوط می شود، جان ناقابل خود را نیز تقدیم خواهیم کرد.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری توسعه دانش در توجه به سرمایه های انسانی است.