print

ضرورت هشیاری ایران نسبت به اقدامات آمریکا برای جلوگیری از همکاری با چین

به گزارش روابط عمومی جنبش استادی بسیج ایران (جابا)، هوا لیمینگ سفیر سابق چین در ایران در نشست مجازی مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها  که با موضوع برنامه ۲۵ ساله همکاری های تهران و پکن سخنرانی می‌کرد با اشاره به مناسبات ایران و چین در دهه‌های آینده و سند همکاری ۲۵ ساله دو کشور که اخیرا بحث آن داغ شده است گفت تهران و پکن هر دو مستقل هستند و بر همین اساس تصمیم گیری می کنند. 

 

وی به روابط خوب ایران و چین بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرده و تنها مانع بر سر راه مناسبات را آمریکا دانسته و گفت: رؤسای جمهور آمریکا همیشه در مورد نزدیکی روابط این دو کشور هشدار داده اند.

 

لیمینگ انتشار گزارش مفصل روزنامه نیویورک تایمز در مورد تفاهمنامه ۲۵ ساله پکن و تهران را از نشانه‌های تلاش آمریکا برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی در این کشور دانسته و بر ضرورت هشیاری ایران نسبت اقدامات آمریکا برای جلوگیری از این مناسبات تاکید کرد.

 

وی در ادامه عنوان کرد: روزنامه نیویورک تایمز ادعا کرده که نسخه‌ کامل پیش‌نویس این توافق را منتشر کرده است. این روزنامه آمریکایی مدعی شده که این سند همکاری بین این دو کشور راه را برای سرمایه‌گذاری چندصد میلیارد دلاری چین در بخش‌های انرژی و دیگر بخش‌های ایران فراهم می‌کند و با این اقدام تلاش‌های دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای انزوای ایران را تضعیف خواهد کرد.

 

لیمینگ افزود: زمانی که متن نهایی تفاهمنامه همکاری مورد توافق قرار بگیرد، در مراجع قانونی به تصویب خواهد رسید و براساس محتوای متن و اینکه چه میزان تعهدات مشخص دارد و یا برنامه بیشتر است باید درباره آن تصمیم گیری شود.

 

 وو بینگ بینگ عضو هیات علمی دانشگاه‌ پکن در نشست بررسی توافق ۲۵ ساله ایران و راهبردهای دو دهه آینده مناسبات ایران و چین، درباره توافق ۲۵ ساله ایران و چین گفت:از نظر چین، ایران یک قدرت منطقه‌ای و با نفوذ در جهان است. نگاه چین به ایران راهبردی و بلند مدت بوده و معتقدیم می‌توانیم شرکای مهمی برای هم باشیم.

 

وی افزود: ایران تامین‌کننده اصلی انرژی درجهان است، از این رو چین برای روابط خود با ایران، رویکردی دوجانبه تنظیم کرده است. بعضی می‌گویند ایران از روی ناچاری رو به ارتباط با چین آورده است، درصورتی که چنین چیزی درست نیست چرا که ایران یک کشور مستقل است و همکاری‌ها به نفع دوطرف خواهد بود. درواقع هر دو کشور مستقل هستند و ضد یک‌جانبه‌گرایی عمل می‌کنند، و برای همین چین در موضوع برجام از ایران حمايت کرد.

 

بینگ ادامه داد: باید بین دو کشور اعتمادی ایجاد شود تا به اعتماد استراتژیک برسیم. نکته بعدی درباره مسیر همکاری است. چین و ایران روابط دوستانه‌ای دارند و باید تلاش کنیم آن را بلند مدت کنیم. بستر آن ازطریق دیپلماسی، تجار با تجار و ملت با ملت است و باید در سطوح مختلف تقویت شود.

 

این استاد دانشگاه عنوان کرد: باید شورا و کمیته مشترکی بین دو کشور شکل بگیرد و سازوکار دوجانبه‌ای داشته باشیم. بدون این مکانیزم‌ها برنامه‌ها در حد حرف باقی خواهد ماند. ایران باید شرکت‌های متوسط و کوچک چینی را بپذیرد که این امر می‌تواند همکاری‌ها را افزایش دهد.

 

وی افزود: تکنولوژی‌های های‌تک می‌تواند به توسعه ایران کمک کند، می‌توانیم علوم پزشکی و روباتیک را به ایران ارائه کنیم و پارک‌های علم و فناوری و بیمارستان‌های مشترک ایجاد کنیم.

 

بینگ با اشاره به آنکه در رسانه‌های اجتماعی بحث‌های زیادی مطرح می‌شود و باید در این بستر بیشتر کار کنیم گفت: آمریکا می‌کند ایران را نابود کند، ولی این اتفاق نخواهد افتاد چراکه ایران یک کشور مستقل است، به همین دلیل باید روی توسعه تمرکز داشته باشیم و روی یک حوزه بلندمدت کار کنيم.

 

بینگ افزود: همکاری‌های آموزشی را نیز باید تقویت کنیم. دانشجوهای ایرانی زیادی در چین تحصیل می‌کنند. مبادلات فرهنگی دوکشور نیز کم است و باید آن را توسعه‌ بدهيم. باید آثار چینی را به فارسی ترجمه و در ایران توزیع کنیم. چراکه کتاب‌های فارسی زیادی به چینی ترجمه شده ولی بلعکس این اتفاق نیفتاده است.

 

وی تمرکز بر گردشگری را راه ارتباط بیشتری میان دو ملت دانسته و گفت: همچنين ایران و چین می‌توانند در حوزه منطقه‌ای همکاری کنند و با مبارزه علیه تروریسم ثبات منطقه‌ای بیشتری را ایجاد کنند.

 

بینگ ادامه داد: در شبکه‌‌های اجتماعی باید فعالیت بیشتری صورت گیرد و با محوریت شناخت فرهنگی دو ملت کانال و گروه‌هایی ایجاد شود تا شناخت‌ها از یکدیگر بیشتر شود و با شایعات و خبرهای جعلی که در رسانه‌های اجتماعی وجود دارد، مقابله صورت گیرد.

 

در ادامه این نشست وبیناری فن خون دا عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای چین توسعه دوجانبه بین ایران و چین را دشوار دانسته و موانع بیرونی و داخلی این مناسبات را مطرح کرد .

 

وی گفت: در سال‌های اخیر چین باتحریم‌های علیه ایران مخالفت کرده و از توافق برجام نیز حمایت کرده که نشان از حمایت پکن از تهران است. در یک سال اخیر نیز ارتباطات ایران و تبادلات افزایش یافته است. ایران نیز در موضوعات مختلف از چین حمایت کرده و به دنبال توسعه ارتباطات با دولت چین است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شانگهای چین ادامه داد: لازم است ایران و چین به نگرانی‌های هم پاسخ دهند.

 

وی افزود: پیش از خروج آمریکا از برجام ایران به دنبال توافق با غرب بود و تمایلی برای ارتباط با چین نداشت اما پس از خروج آمریکا از برجام، ایران  به دنبال افزایش ارتباطات با چین بود. همین باعث شده تا پس از طرح توافق ۲۵ ساله ایران و‌ چین، سوالاتی در اذهان نخبگان چین به وجود بیایید و شبهاتی بین آن‌ها درباره ماندگاری ایران بر توافق باشد.

 

فن خون دا اظهار کرد: وظیفه ما تقویت و گسترش رابطه بین دو کشور است . ایران و چین بارها بر تقویت طرفین تاکید کردند اما تا به عمل نرسد بی‌فایده خواهدبود. انتشار اخبار منفی موجب می‌شود فضایی ایجاد شود که به ارتباط دوکشور اثرگذار است.

 

خانم سعیده زرین، همسر ایرانی فن خون دا درباره شناخت وی از ایران گفت: شبکه‌های خارجی مثل بی بی سی و ایران اینترنشنال متاسفانه از ایران ظواهر منفی ارائه می‌کنند که به دلیل هدایت آنها توسط دشمنان ایران است. از سویی درباره چین هم گزارش و شناختی در فضای ایران ارائه نشده است. کشورهای آسیایی مثل ایران و چین باید به دنبال همگرایی و همکاری بیشتر باشند تا مشکلات همکاری بین آن‌ها بهبود پیدا کند.

انتهای پیام/

هوا لیمینگ سفیر سابق چین در ایران، وو بینگ بینگ عضو هیات علمی دانشگاه‌ پکن، فن خون دا عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای در نشست وبیناری مجمع اساتید مسلمان دانشگاه‌ها به ارزیابی سند 25 ساله ایران و چین پرداختند.