print

برگزاری همایش بین المللی "آینده پژوهی اربعین" با هدف تهیه و تدوین «سند راهبردی اربعین»

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور؛ دکتر جلیل دارا با اشاره به این که خوشبختانه جریان سیاسی- عبادی راهپیمایی اربعین به عنوان یک حرکت خودجوش مردمی در دنیا جا افتاده است عنوان کرد: این حرکت عظیم چند سالی است به شکل ویژه آغاز شده و در راستای حرکت عبادی- سیاسی حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) است که همان پیام های واقعه عاشورا را به دنبال دارد.

 

وی افزود: شرکت در این حرکت عبادی- سیاسی بیعت با آرمان ها و پیام های واقعه کربلا همچون آزادی خواهی، ظلم ستیزی، مبارزه با ظالم، عدالت خواهی، برپایی شعائر دینی و تقویت جریان مقاومت اسلامی است.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور با بیان این که تقویت جریان مقاومت اسلامی یکی از نیازهای ضروری جامعه ما است تصریح کرد: خیلی ها به دنبال این هستند که این جریان خودجوش را از راه های امنیتی و غیر امنیتی کم رنگ کنند.

 

وی خاطرنشان کرد؛ از آنجا که پیاده روی اربعین یک حرکت مردمی است و گروههای مردمی هم تدارک دهنده این حرکت عظیم عاشورایی هستند همچنان این حماسه بزرگ پا برجا مانده و به مسیر خود ادامه می دهد.

 

دارا ادامه داد؛ وظیفه اقشار مختلف در برپایی این حماسه عظیم مشخص است؛ وظیفه دانشگاهیان و اساتید علاوه بر کمک به تقویت برگزاری این مراسم، انجام رسالت نخبگانی خویش در فضای علمی و دانشگاهی است و اساتید باید به عنوان حاملان پیام عاشورا و اربعین ایفاء نقش کنند و به بررسی ابعاد مختلف این حرکت عظیم بپردازند.

 

وی گفت: پیاده روی اربعین حرکتی است که امکان دارد بسیاری با اهداف و چرایی آن آشنا نباشند و به سادگی پیام های ارزشمند آن به گوش بسیاری ازجمله غیر مسلمانان نرسد و این وظیفه جامعه علمی و دانشگاهی است تا نتیجه بررسی و پژوهش این پیام ها را به گوش جهانیان برسانند.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد؛ فضایی که ما با آن مواجه هستیم فضای علم، فناوری و پیشرفت های علمی و ارتباطات است و ما نقش مهمّ دانشگاهیان را در پیام رسانی و رفع خلاء های احتمالی موجود در این حرکت عظیم می بینیم.

 

دارا اظهار کرد: هرچند ما معتقدیم راهپیمایی اربعین یک حرکت عظیم و خودجوش مردمی است اما به هرحال با روش هایی که اساتید برای تحقیق و پژوهش دارند و روش ها و ابزارهای علمی می توانند روشی برای تقویت این حرکت عبادی- سیاسی و مدیریت جمعیت در مسیرهای منتهی به کربلا بیابند.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به این که برای افزایش مشارکت جامعه دانشگاهی و اساتید ایران و جهان همایشی با عنوان "همایش بین المللی آینده پژوهی اربعین" طرح ریزی و برنامه ریزی شده است تصریح کرد: هدف برگزاری این همایش بین المللی، تهیه سند راهبردی اربعین است و آن چه که از اساتید و دانشگاهیان انتظار می رود پژوهش و بررسی در خصوص موضوعات و محورهای ارائه شده در این همایش است.

 

جلیل دارا گفت: این همایش در 6 محور پدیدارشناسی اربعین، فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و راهبردی، مدیریت و اقتصاد، ارتباط و رسانه و آینده پژوهی برگزار می شود.

 

وی گفت: همه دانشگاهیان داخل و خارج کشور به شرکت در این همایش بزرگ دعوت شده اند و دریافت مقالات در 6 محور ارائه شده تا 30 بهمن ماه 1397 ادامه خواهد داشت که در صورت تمدید این تاریخ، اطلاع رسانی خواهد شد.

 

ما نسبت به یک حرکت آینده پژوهانه درخصوص پیاده روی سیاسی- عبادی اربعین معتقدیم که تقویت جریان این حرکت تأثیرش را بر تقویت جریان مقاومت اسلامی، همگرایی جهان اسلام، ملت ها و کشورهای اسلامی خواهد گذاشت.

 

وی با اشاره به مهم ترین هدف برگزاری همایش بین المللی آینده پژوهی اربعین گفت: همگرایی بین اساتید مسلمان جهان اسلام مهم‌ترین هدف برگزاری این همایش است و سعی داریم اساتید مسلمان، دانشمندان و علمای اسلام را در سراسر جهان به هم نزدیک کنیم.

 

دارا با اشاره به این که امروزه نیاز جدی به وحدت وجود دارد گفت: مهمترین حربه و ابزار دشمنان ایجاد تفرقه بین فرقه های مختلف اسلامی و مذاهب و کشورهای اسلامی است و وظیفه اساتید، دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشورهای اسلامی، ایجاد وحدت است.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور در پایان با بیان این که دانشگاه‌های مختلف و مراکز متعدد از داخل و خارج کشور برای همکاری در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر همایش بین المللی آینده پژوهی اربعین اعلام آمادگی کرده اند؛ عنوان کرد: شورای سیاستگذاری این همایش با محوریت سازمان بسیج اساتید کشور و با همکاری اساتید دانشگاه‌های سراسر کشور دنبال می شود.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی بسیج اساتید کشور در آستانه برگزاری آئین باشکوه اربعین حسینی، از برگزاری همایش بین المللی آینده پژوهی اربعین خبر داد.