print

همایش تجربه نگاری و آینده پژوهی تبدیل تهدید سیل به فرصت آبادانی برگزار می‌شود

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، یحیی مقصودلو در تشریح موقعیت استان گلستان گفت: این استان از موقعیت بسیار خوبی به لحاظ دسترسی به منابع طبیعی و زیست محیطی برخوردار بوده که مهمترین آن دسترسی به دریا، جنگل و دشت‌های حاصلخیز است که توانسته تنوع اقلیمی را برای مردمان این خطه به ارمغان بیاورد. 

 

وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته افزود با وجود همه امکانات و منابع، این استان از وجود مشکلاتی رنج می برد که مطابق با مطالعات، شهرهای مختلف با 38 مشکل مواجهند و که از آن میان شهرستان‌های این استان با 18 مشکل متنوع در زیست بوم گلستان دست به گریبانند که هفت مورد آن در وضعیت بحرانی قرار دارد و باید به فوریت برای رفع و حل آنها اندیشید.

 

مقصودلو پس‌روی دریاها را یکی از مشکلات این استان خواند و افزود: خشک شدن تالاب‌ها، وقوع سیل‌های متعدد،آتش سوزی جنگل‌ها، فرسایش خاک، بیماری‌های درختان جنگلی و اخیرا ورود ریزگردها از جمله مشکلاتی ست که علاوه بر پس روی دریاها گریبان اقلیم گلستان را گرفته و از جمله خطراتی هستند که استان را در شرایط بحرانی قرار داده و باید برای آن چاره‌ای اندیشید. سازمان بسیج اساتید هم برای عمل به رسالت خود کوشیده در شناسایی عوامل موثر و مرتبط با این مشکلات گام بردارد.

 

استاد دانشگاه علوم کشاورزی گلستان با اعلام راه اندازی طرح‌های مطالعاتی گفت: بسیج اساتید با راه اندازی اندیشکده‌ای با عنوان «زیست بوم و اقلیم استان گلستان» در سال گذشته اقدام عملیاتی خود را برای راه حل یابی برای این مشکلات آغاز کرد که راه اندازی کارگروه‌های مطالعاتی نخستین گام آن بود. وقوع سیل ویرانگر فروردین ماه و آسیب شدیدی که به زیرساخت‌های زیست بومی استان وارد کرد سبب شد تا این کارگروه مطالعات خود را سرعت بخشیده و نتایج عملیاتی آن را ارائه کند.

 

وی با اشاره به سیل خیزی منطقه گفت: طی سه دهه گذشته نزدیک به یکصد وده سیل ویرانگر در این استان روی داده که این اندیشکده را بر آن داشته تا با همکاری و پیشنهاد سپاه نینوای این استان، همایشی با این محوریت برگزار نماید تا با حضور کارشناسان به ابعاد مختلف این وضعیت بپردازد که این همایش در هفته نخست اسفندماه در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار می شود.

 

وی با اشاره به همکاری واحدهای مختلف دانشگاهی در این همایش گفت: گروه‌های کارشناسی از دانشگاه‌های مختلف سطح استان برای شرکت در این همایش دعوت شدند تا مخاطرات سیل را در همایشی ملی با عنوان «تجربه نگاری و آینده پژوهی مدیریت مردم نهاد مخاطرات طبیعی با تاکید بر سیل» را برگزار کنند.

 

مقصودلو با اشاره به سطح علمی این همایش گفت: مجوزهای لازم برای برگزاری این همایش از وزارت محترم علوم و مرتبه isi اخذ شده و نمایشگاه عکس در بخش جنبی برگزار و پذیرای مقالات، پژوهش‌ها و تجربیات همه اقشار خصوصا سازمان‌های مردم نهاد خواهد بود.

 

وی با اشاره به محورهای همایش گفت: «اصول و مفاهیم مدیریت مردم نهاد مخاطرات طبیعی؛ نقش جوامع محلی در پیشگیری؛ آمادگی واکنش و بازسازی پس از وقوع مخاطرات طبیعی؛ تجربه‌های موفق و درس آموخته‌های مردم نهاد مخاطرات طبیعی در داخل و خارج از کشور با تاکید بر سیل؛ نهادینه کردن نقش جوامع محلی در مقابله با مخاطرات طبیعی » از محورهای مختلف برگزاری این همایش است که به بررسی سیل می پردازد.

 

این همایش می کوشد تا تجربیات بدست آمده در نتیجه سیل را جمع آوری و تدوین نماید و با آینده پژوهی راهکار و راهبردی برای پیشگیری از بحران و کاهش مخاطرات بیندیشد تا دیگر سیل یک بحران و بلا نباشد و این تهدید به فرصت تبدیل شود.

 

‌ گفتنی‌ست همایش مزبور، هفتم و هشتم اسفندماه سال جاری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار می شود.

یحیی مقصودلو استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان گرگان و معاون علمی پژوهشی بسیج اساتید استان گلستان گفت: همایشی در چهارمحور و با هدف تجربه نگاری از مخاطرات سیل و آینده پژوهی برای تبدیل تهدید به فرصت و کاهش خسارات در اسفندماه برگزار می‌شود.