print

مهم‌ترین رسالت بسیج، افزایش امید در جامعه است

به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید استان کرمان، به مناسبت هفته بسیج و گرامیداشت دلاوری‌ها و بزرگ‌مردی‌های بسیجیان در طول 40 سال، خبرنگار بسیج اساتید استان کرمان در گفت‌وگویی با دکتر بابایی مسئول بسیج اساتیداین استان به ارزیابی فعالیت‌های این نهاد انقلابی پرداخته است.

 

 ارزیابی خود را  از اقدامات مجموعه بسیج در 40 سالی که پشت سر گذاشته است را بفرمایید؟

 چشم انداز بسیج را در دو پیام بسیار مهم حضرت امام (ره) در رابطه با بسیج می‌توان دید. عبارت‌ای به کار برده شده توسط ایشان بسیار بارز و نشان دهنده خواسته‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی از بسیج است. برای مثال شجره طیبه، یا مدرسه عشق. این دو واژه نشان می‌دهد که ما از بسیج چه توقعی داشته‌ایم و الان در چه جایی قرار داریم. به طور قطع درخت باید رشد کند و تناور شود و اگر طیبه باشد نه خبیثه باید ثمر دهد. هر سه این ویژگی در بسیج تبلور یافته است. هم رشد کردن و ریشه دار شدن و تناور شدن، هم ثمر دادن. عبارت دیگر مدرسه عشق است. مدرسه نماد و تبلور رشد و تعالی است. در بسیج این مسأله نیز به وضوح دیده می شود. از موارد دیگری که امام خمینی (ره) بر آن تاکید داشتند نگاه بین المللی به بسیج بود که این نیز در روند فعالیت‌های بسیج دیده می شود.

در مجموع بسیج در 40 سالگی انقلاب بسیار عمیق‌تر و بسیار فعال‌تر و گسترده‌تر شده است. ما شاهد رشد کمی و کیفی فعالیت‌های بسیج هستیم. در 40 سالگی بسیج به یک تفکر تبدیل شده است و در سطح جامعه توانسته هم رشد طولی و هم رشد عرضی مطلوبی داشته باشد.

 

 اقدامات بسیج در راستای تحقق اهداف بیانیه گام دوم تاکنون به چه شکل بوده است؟

ویژگی‌هایی که رهبری برای جوان در بیانیه گام دوم ذکر کرده‌اند در رابطه با بسیج نیز نمود دارد و در بسیج هم به عنوان ویژگی دیده می شوند. ایمان، ایثار، نشاط و ...

از طرف دیگر همانطور که رهبری در بیانیه گام دوم فرموده‌اند مهم‌ترین و حساس‌ترین رسالت جوانان در حال حاضر گسترش روحیه امید است. این مطلب در رسالت‌های بسیج هم دیده می‌شود. به عبارت دیگر در حال حاضر بسیج مستضعفین و یا شاخ و برگ‌های آن مانند بسیج سازندگی مهم‌ترین رسالت خود را افزایش امید در جامعه می‌دانند و در این راستا اقدام می‌کنند. به عبارت دیگر به نظر بسیج و یا دقیق‌تر روحیه بسیجی به عنوان یکی از ملزومات اجرایی شدن بیانیه گام دوم می باشد و باید از این دید به تفکر بسیجی و رشد دادن آن در جامعه توجه کرد.

 

برنامه‌ها و رویکردهای بسیج در جهت تحقق اهداف الگوی اقتصاد مقاومتی را چگونه ارزیابی می کنید؟

ما اقتصاد مقاومتی را رویکردی  برون‌نگر و درون زا می‌دانیم. در بسیج هم این نگاه وجود دارد. یعنی بسیج روحیه درون زایی را گسترش می‌دهد و آن را راهکار گسترش دادن و توسعه دادن اندیشه ناب اسلام و انقلاب اسلامی می داند. در این راستا در همه زمینه‌ها بسیج مروج روحیه درون زایی است. یعنی اعتماد و تمرکز و سرمایه گذاری روی نیرو و ظرفیت داخلی. این کلید واژگان محورهای اقتصاد مقاومتی هستند. به همین منظور عملکرد بسیج و گسترش تفکر بسیج به طور قطع به گسترش فرهنگ و نظریه اقتصاد مقاومتی خواهد انجامید.

 

از دیدگاه شما افق پیش روی بسیج در خدمت رسانی به مردم چگونه است؟

بسیج در حال ارائه الگو برای کمک رسانی و خدمت رسانی است. به عبارت دیگر اردوهای جهادی و نگاه‌های سازندگی در بسیج با دید عمرانی طراحی نمی‌شوند بلکه با دید فرهنگی و فرهنگسازی طراحی می‌شوند. در این نگاه شما به ساخت نیرو و توجه به نیروی انسانی بسیار اهمیت می‌دهید. یعنی شما نه تنها مستضعف را از نظر مادی ارتقا می‌دهید و وضعیت زندگی‌اش را بهبود می‌بخشید بلکه در بعد فکری و فرهنگی هم او را با نگاه خاصی توانمند می‌کنید. که «تو می توانی» و مشکلاتت را می توانی خودت حل کنی. در این راستا این نگاه به شدت آینده خوب و روشنی را برای جامعه ما رقم می زند. ما به صورت شبکه‌ای روحیه ایثار و جهاد را در بین مردم و در قالب خدمت رسانی در حال گسترش می‌بینیم. این افق نشان دهنده این است که تفکر بسیجی به شدت ظرفیت گسترش را دارد و می تواند جامعه را متحول کند. این را در برخورد مردم با مصایب و به فریاد مستضعفین رسیدن آنها در شرایط و وضعیت های مختلف شما مشاهده می‌کنید. که این به نوعی گسترش دادن نگاه بسیجی در اقشار مختلف مردم و فرهنگ سازی در خدمت رسانی محسوب می‌شود.

 

نگاه و رویکرد بسیج اساتید در انجام ماموریت های بسیج و خدمت رسانی به قشر اساتید به چه شکل است؟

فرماندهان در بسیج به دنبال یافتن مزیت‌های نسبی بودند و به این نتیجه رسیدند که مزیت بسیج اساتید مسأله یابی و حل مساله است. این از جهتی به کمک کردن دانشگاه در راستای باز کردن گره‌های اجرایی در سطح استان‌ها می‌انجامد و از جهت دیگر اساتید دانشگاه را حساس‌تر از قبل نسبت به مشکلات جامعه می‌نماید. در این راستا بسیج اساتید هم با راه اندازی اندیشکده‌ها و گروه‌های مسأله محور در حال حاضر به دنبال این مسأله است که هم با سیستم اجرایی ارتباط داشته باشد و هم برای جامعه کاری بکند. این نگاه قطعا به انضمام نگاه محوری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) در رابطه با لزوم آغاز تحولات اجتماعی از دانشگاه ها می‌تواند منجر به تحول در اجتماع و حل مشکلات مردم شود. ان شاءالله.

تفکر بسیجی به شدت ظرفیت گسترش را دارد و می‌تواند جامعه را متحول کند. این را در برخورد مردم با مصایب و به فریاد مستضعفین رسیدن آنها در شرایط و وضعیت‎‌های مختلف مشاهده می کنیم.