print

سومین جلسه هیات اندیشه ورز بسیج اساتید قزوین با موضوع " احیای واجب فراموش شده"

به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید استان قزوین، در این جلسه آقای نجاتی مسئول بسیج اساتید استان قزوین با تشریح محور جلسه در خصوص دلایل کم توجهی به موضوع امر به معروف ونهی از منکر و کم رونق بودن آن گفت؛ مهم‌ترین دلایل تعطیلی نسبی و کم رونق شدن فریضه امر به معروف و نهی از منکر را می‌توان در چند بحث کلیدی جستجو کرد. از جمله اینکه برخی مسئولین و مدیران این موضوع را مزاحم خودشان می‌دانند یعنی کمتر مدیری پیدا می‌شود که فردی؛ معروف ترک شده یا منکر رایج در حوزه استحفاظی او  را متذکر شود و وی  استقبال بکند. بنابراین یکی از دلایل مهم، مدیران و مسئولینی هستند که روش و  شیوه مدیریتی آنها به گونه‌ای است که کسی جرأت امر به معروف و نهی از منکر کردن نداشته باشد. دومین مورد قابل ذکر عدم آگاهی است؛ عموم مردم و مسلمانان نسبت به وجوب و جایگاه و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر آگاهی و شناخت لازم را ندارند و متوجه نیستند تعطیلی آن چه پیامدهای فردی و اجتماعی را به دنبال دارد. از جمله موارد دیگر می‌توان  عدم مهارت را نام برد؛خیلی از افراد و حتی خودمان مهارت لازم برای انجام این فریضه را نداریم.

 

نجاتی در ادامه هزینه بر بودن امر به معروف و نهی از منکر را از جمله موارد تعطیلی این فریضه عنوان کرد و افزود: بسیاری از مسلمانان عادت کرده‌اند بخش‌­هایی از دین را که زحمت زیادی نداشته و نیاز به هزینه کردن مال و جان نداشته باشد عمل کنند، ولی جائیکه زحمت و رنج دارد و هزینه مالی و جان و آبرو در میان است به بهانه‌های مختلف از آن شانه خالی کنند. مثلا ترس از عواقب آن یا ملاحظه کاری یا با گفتن فایده ای ندارد و... در هر صورت با بهانه­‌ای  از انجام امر به معروف و نهی از منکر خودداری می‌کنند.

 

مسئول بسیج اساتید استان قزوین معرفی نادرست و نامناسب معروف‌ها و منکرها را از دیگر عوامل عنوان کرده و گفت؛ الآن در جامعه به گونه شده که مرزی بین برخی معروف‌ها و منکرها وجود ندارد یعنی تزریق نگاه سکولاری بویژه در جمع نخبگانی باعث شده است که برخی از موضوعات که از نظر شرعی منکر است در نگاه آنها منکر به حساب نیاید.

 

وی عدم حمایت از آمرین و ناهیان از منکر را از دیگر موانع برشمرد و این سؤال را مطرح کرد که با توجه به عوامل مذکور چکار کنیم اساتید دانشگاه نسبت به منکرهای رایج در دانشگاه و معروف‌های ترک شده بی تفاوت نباشند و این واجب فراموش شده احیا شود.

 

در ادامه اعضا حاضر در جلسه نقطه نظرات وراهکارهای خودشان را در باره احیای امر به معروف و نهی از منکر بیان داشتند و در انتهای نشست هشت راهکار جمع‌بندی شده و مقرر شد در دانشگاه‌ها اجرا گردد.

 

در نشست هیات اندیشه‌ورز بسیج اساتید استان قزوین با موضوع " احیای واجب فراموش شده " مطرح شد: عموم مردم و مسلمانان نسبت به وجوب و جایگاه و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر آگاهی و شناخت لازم را ندارند و متوجه نیستند تعطیلی آن چه پیامدهای فردی و اجتماعی را به دنبال دارد.