print

بررسی زمينه و ظرفيت‌های حركت‌های جهادی در جنبش استادی

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر وحید جلال زاده دبیر شورای راهبردی بسیج اساتنید کشور در این نشست ضمن بیان پیشینه‌ای از حرکت‌های جهادی در کشور گفت: پيشينه حركت‌هاي جهادي به روزهاي آغازين تأسيس جمهوري اسلامي در جهاد سازندگي باز ميگردد. روزهايي كه هنوز طبل جنگ در شهرها طنين افكن نشده بود و مردم حزب الله از زن و مرد و پير و جوان در حركت‌های جهادی به آباداني و آب و جاروب مناطق محروم شهرها بسيج مي‌شدند و براي درو گندم و جو روستائيان، عاشقانه صف مي‌كشيدند. اما شروع جنگ و حضور مردم، رنگ جهاد مردم را خونين كرد. حركت جهادي جوانان غالباً دانشجو، اين سال‌ها در دور و نزديك سپهر آسماني ايران اسلامي، فنّاوري نو و انقلابي است كه به جامعه ايراني طراوت و شادابي بخشيده و ديدگان هر انسان آزاده اي را به تحسين مي گشايد.

 

جلال زاده در ادامه این نشست، پرسش‌هایی از قبیل: ظرفيت‌های جامعه استادی در چه شكلي مي تواند به بروز تحركات مبارك جهادي بیانجامد؟ جايگاه سازمان بسيج اساتيد در خلق و هدايت جنبش جهادی اساتيد كشور كجاست؟ چه زمينه هاي بكر و چه ايده‌های خلاقانه‌ای را مي توان براي اين حركت پيشنهاد داد؟ آيا الگوگيری از حركت جوانان دانشجو در مناطق محروم كفايت مي‌كند؟ ايده تأسيس مركز حمايت و توانمندسازي و رشد و تعالي مناطق محروم چگونه قابل ارزيابی است؟ را مطرح کرد و اعلام کرد شورای راهبردی بسیج اساتید آماده دریافت پیشنهادات و راهکارهای اجرایی استادان برای ارائه به مراکز مرتبط خواهد بود.

 

در ادامه جلسه دكتر حسن ملكي با اشاره به دانش پايه بودن جامعه استادی و مفاهيم استخراج شده از بيانيه گام دوم، مهم‌ترين حركت جهادي دانشگاهيان را بالا نگه داشتن پرچم علم و آگاهي و شعور و بصيرت در جامعه دانسته و اضافه كرد: انقلاب فرهنگي به جهاد فرهنگي نيازمند است.

 

دكتر شاطرزاده نيز با تأكيد بر بلوغ حركت‌ها‌ی جهادی در دهه پنجم انقلاب اسلامی گفت: جامعه اساتيد سه نقش اساسی در مسير حركت‌های جهادي بر عهده دارند كه آن سه نقش عبارتند از :

 

١_طراحي مدل علمي بر پايه چهل سال تجربه عملي انقلاب اسلامي؛

 

٢_هدايت و مديريت ميداني بر پايه علم حركت هاي جهادي حال حاضر نيروهاي انقلابي؛

 

٣_رصد و پايش اين حركت ها و آسيب شناسي آنها.

 

همچنین دكتر مهدوي زادگان از دیگر استادان حاضر در اين جلسه با طرح اين پيش فرض كه نيت اصلي و اوليه بانيان بسيج اساتيد، تقويط و بسط اقدامات انقلابي و جهادي بوده، خاطرنشان کرد: باید در مقابل روحيه اداري سازي بسيج اساتيد ايستاد و اين نهاد مبارك علمي را تبديل به پيشقراول جهاد علمي در دانشگاه‌ها نمود.

 

دكتر پارسا نیز در ادامه اين جلسه با اعلام پراكندگي دانشگاه پيام نور در كشور، به ویژه در مناطق محروم، اين امكان را فرصت بي نظيري براي خدمت رساني و مبارزه علمي با فقر محروميت در كشور دانست.

 

در پایان ايده‌ها و پيشنهاداتي از طرف اساتيد حاضر در جلسه مطرح و مقرر شد بررسي‌هاي بيشتر در خصوص آنها انجام گيرد.

بیست و هفتمین نشست شورای راهبردی باحضور استادان مدعو از دانشگاه‌های تهران و با موضوع " بررسی زمينه و ظرفيت‌های حركت‌های جهادی در جنبش استادی" برگزار شد.