print

گره خوردن موضوع حجاب به جریانات و اغراض سیاسی یک خطای بزرگ است/ بازیابی عفاف در دانشگاه‌ها باید جدی‌ گرفته شود

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر نیره قوی معاون امور بانوان سازمان بسیج اساتید با اشاره به دلیل حذف کلمه "حجاب" از عنوان این کارگروه گفت: نام کارگروه عفاف به دلیل گسترش مخاطب و قلمرو عملکرد این حوزه انتخاب شده است، زیرا درحقیقت عفاف شامل همه افراد اجتماع اعم از زن و مرد است و تنها شامل بانوان نیست.

 

[[{"fid":"6147","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"style":"height:499px; width:750px","class":"file-default media-element","data-delta":"2"}}]]

دکتر قوی در ادامه ضمن ابراز امیدواری از اینکه ارائه نتایج بررسی‌ها و پژوهش‌ها توسط اعضای کارگروه در تحلیل صحیح وضعیت دانشگاه‌ها مفید بوده و با تجمیع نظرات و راهکارها بتوان الگویی قابل تعمیم برای کل جامعه در زمینه عفاف ارائه کرد گفت: یکی از مسئولیت‌های این کارگروه رصد پژوهش‌های انجام شده توسط نهادها و مراکز دانشگاهی اعم از وزارت علوم، دانشگاه‌ها و مراکز علمی فرهنگی در حوزه عفاف است و مبنای کار ما استفاده از نتایج پژوهش‌ها و تحقیقات موجود است، ضمن آنکه کارگروه عفاف از پژوهش‌های دارای شاخص‌های تعریف شده، حمایت خواهد کرد.

 

[[{"fid":"6146","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"style":"height:499px; width:750px","class":"file-default media-element","data-delta":"1"}}]]

وی افزود: وظیفه و هدف اصلی کارگروه تنها رصد نیست بلکه هدف آنست که مجموعه بسیج اساتید به عنوان کانونی در درون دانشگاه بتواند در موضوع عفاف صاحب رای و نظر بوده و تاثیرگذار باشد و آنچه مدنظر است تاثیرگذاری است.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی تصریح کرد: امروزه در دانشگاه‌ها بحث عفاف تحت‌الشعاع موضوعات مختلفی است و رفتار عفیفانه گاه به جریانات سیاسی گره می‌خورد و متاسفانه باید گفت که دانشگاه‌ها در این موضوع عقب‌نشینی و عقب‌گرد دارند که باید به گونه‌ای عمل شود که در موضوع عفاف، رفتار عفیفانه که باید جزو اصلی‌ترین اهداف یک مجموعه علمی باشد، در دانشگاه بازیابی شود.

 

معاون امور بانوان در ادامه ضمن بیان آنکه شرع، عرف و قانون اساسی ما نیز موید عفاف و پایبندی به آن هستند گفت: 90 درصد کارهای علمی و پژوهشی که تاکنون در حوزه عفاف و حجاب انجام گرفته بیشتر بر امر حجاب تاکید دارد و مخاطبشان هم تنها خانم‌ها هستند، حال آنکه در دانشگاه عناصری مثل دانشجو، استاد و کارمند نیز باید مدنظر قرار گیرند، چون بحث عفاف شامل همه عناصر اجتماع است.

 

قوی افزود: در این کارگروه با استفاده از پتانسیل و ظرفیت سازمان‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقیِ دست اندرکار حوزه عفاف و محققینی که در این حوزه سال‌ها فعالیت و تجربه دارند و نیز با شناخت نقاط ضعف و قوت پژوهش‌های انجام شده، تلاش خواهد شد و با هم‌افزایی، رویکرد و روش موثر و قابل انطباق با اجتماع را ارائه خواهد شد.

 

وی دیدگاه و موضع‌گیری گروه‌های اجتماعی به مسئله عفاف را طبق بررسی‌های حاصل از پژوهش و تحقیق در این حوزه به 5 گروه تقسیم و اظهار داشت: دسته اول آنها که از باب اعتقادات مذهبی به مسئله عفاف پایبند هستند؛ دسته دوم افرادی که به مسئله عفاف از حیث حفظ عفت عمومی پایبند هستند و ممکن است حتی اعتقاد به دین هم نداشته باشند؛ دسته سوم آنهایی که به مقوله عفاف به لحاظ بُعد اخلاق اجتماعی و قانونی پایبند هستند؛ دسته چهارم آنها که در اجتماع بیرونی به اصطلاح قانون‌گریز هستند و به زبان قانون باید با ایشان سخن گفت و دسته پنجم آنهایی که مانند قانون گریزها هستند اما در انگیزه با قانون گریزها متفاوتند. در حقیقت عامل به رفتار غیر عفیفانه هستند آن هم به واسطه گروه‌های مختلف مغرض در این امر. با این تقسیم‌بندی می‌توانیم ابزار و روش و الگوی مناسب را بدست آوریم.

 

معاون امور بانوان سازمان بسیج اساتید کشور در ادامه ایجاد تعادل میان قوای عقل و شهوت را تعریف اصلی عفت دانسته و افزود: هر زمان توازن و تعادل میان این قوا حاصل شود، رفتار عفیفانه شکل خواهد گرفت و اهتمام به این امر از ضروری‌ترین کارها در حوزه زنان است.

 

در ادامه این نشست اساتید و صاحب‌نظران حاضر در این نشست نیز به ارائه گزارشی از نتایج عملکرد دستگاه‌های اجرایی کشور، دانشگاه‌ها و مراکز علمی فرهنگی در حوزه عفاف پرداخته و نظرات و دغدغه‌های خویش را عنوان کردند.

 

لازم به ذکر است در این کارگروه افرادی از مرکز زنان و خانواده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دفتر امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌های امیرکبیر، شهید بهشتی و تهران، تعدادی از برنامه‌سازان و صاحب‌نظران سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی در امور زنان وخانواده و جمعی از اساتید و پژوهشگران حوزه عفاف حضور داشتند.

اولین نشست کارگروه عفاف توسط معاونت امور بانوان سازمان بسیج اساتید کشور با حضور اساتید دانشگاه، مسئولین و دست اندرکاران حوزه عفاف و حجاب در سالن شهید شهریاری این سازمان برگزار شد.