print

نکات اساسی در تبیین بیانیــــه گــــــــام دوم انقلاب اسلامی

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، در این متن آمده است:

 

«هفت بند اول: اهمیت بیانیه»

 

  1. موقعیـــــــــت زمانی حــــــساس

دمیدن جان تازه‌ای به پیکر انقلاب احساس می‌شد. فشارهای اقتصادی، ضعف قوه مجریه در تدبیر معیشت مردم، خط‌ونشان کشیدن‌های دشمن برای نظام، جان بولتون گفته بود باید کاری کنیم مردم 40 سالگی انقلاب را نبینند.

 

  1.  منصــــــــــفانه و فراجـــــناحی

این بیانیه کاملاً منصفانه و فراجناحی نوشته شده و می‌تواند محور تفاهم همه گروه‌های سیاسی دلسوز برای پیشرفت کشور باشد.

 

  1. ادیبــــــانه ، غنی  و مانــــــــدگار

این بیانیه بنا به اذعان اهل‌فن حتی یک کلمه و واژه اضافه ندارد و کلمات با دقت و هوشمندانه در کنار هم چیده شده است و در عین اختصار دارای مضامین  فوق‌العاده قوی و پرمحتواست. یکی از اسناد ماندگار چهلمین سال انقلاب در تاریخ خواهد بود.

 

  1. پاسخ به سؤالات؛ شبـــــــهات و ابهامات

استدلال‌های ارائه‌شده در این بیانیه به‌گونه‌ای است که هر انسان منصفی از هر جناحی که باشد می‌تواند پاسخ بسیاری از سؤالات و شبهات خود را در این بیانیه بیابد.

 

  1. نقــــشه راه آینــــــده انقـــلاب

اگر بیانیه با دقت و حوصله موردمطالعه قرار گیرد. چون قطب نمائی برای ادامه درست مسیر انقلاب و چراغ راهی در تاریکی ایجادشده به دست  سیاست‌بازان لیبرال و غرب‌گراست که علیرغم میل آنان، افق بسیار روشنی از آینده را نشان می‌دهد.

 

  1. امیدآفرین

بیانیه گام دوم به‌اندازه‌ای با استدلال و منطق قوی همراه است که عملاً مخاطب را به ادامه راه امیدوار و برای تحمل سختی‌های پیش رو آماده می‌کند.

 

  1. خنثی‌کننده جنگ روانی دشمـــــن

بیانیه ازنظر مقام معظم رهبری به‌اندازه‌ای مهم بوده که ایشان فرموده‌اند: بنده معمولاً در مورد نوشته‌های خود اصرار نمی‌کنم روی آن کار کنند ولی در این مورد اصرار دارم کار شود (تبیین شود ). بدیهی است منظور معظم له علاوه بر اقناع افکار عمومی در داخل کشور، خنثی‌سازی تبلیغات سوء و جنگ روانی دشمن نیز می‌باشد.

 

«هفت بند دوم: در تبیین ماهیت انقلاب اسلامی»

 

  1. کمتر انقلابی توانسته ماهیت خود را 40 سال حفظ کند. کبیر فرانسه، اکتبر 1917 شوروی، هند.
  2.    شعارهای انقلاب چون با فطرت بشری سرشته است. هرگز کهنه نمی‌شود. (تاریخ مصرف محدود ندارد). آزادی، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت، برادری.
  3. انقلاب پدیده‌ای زنده و بالنده است. نقد را نعمت خدا می‌داند، آماده تصحیح خطاهای خویش است.
  4. انقلاب قدرتمند مهربان است. هر گز تیر اول را شلیک نکرده؛ ولی در دفاع از خود محکم وارد شده است.
  5. انقلاب در دوران مرگ اخلاق و معنویت پنجره جدیدی به روی انسان‌های عالم گشود و «دین و دنیا» را با هم مطرح کرد.
  6. انقلاب متحجر نیست. و ضمن پای بندی به اصول خود و مرزبندی با دشمن ؛ در برابر «پیشرفت و نوگرائی» نه‌تنها نظر مساعد؛ که برنامه و حرف تازه دارد و مشوق پیشرفت‌های علمی و دانش است.
  7. در دنیای دوقطبی شرق و غرب، انقلاب اسلامی قطب سومی ایجاد کرد. که بعد از فروپاشی قطب شرق ، الآن « تقابل اسلام و استکبار» حرف روز جهان است.

  

 

«هفت بند سوم: عملکرد 40 ساله انقلاب»

1. ثبات و امنیت در کشور محصول انقلاب است. وسط آتشفشان در غرب آسیا هستیم؛ ولی به برکت تفکر انقلابی جرات تعرض به ما را ندارند؛ و الا  تسلیحات آن‌ها از ما بیشتراست.

 

2. پیشرفت‌های خیره‌کننده، در عرصه‌های مختلف عمرانی، علمی، دفاعی؛ و توزیع خدمات عمومی بین مردم، در طول این 40 سال انقلاب  اتفاق افتاده است.

 

3. مشارکت مردم در سرنوشت کشور؛ و کمک به هم‌وطنان خود نسبت به قبل از انقلاب؛ کم‌نظیر است. ایران یکی از دمکراتیک‌ترین کشورهاست، هر کس هر جا سر کار است با رأی مردم است /مشارکت مردم در سیل بی‌نظیر بود.

 

4. ارتقاء بینش سیاسی مردم؛ قبلاً در انحصار گروه خاص روشنفکر عزلت‌نشین بود. ولی امروز نونهالان ما هم اظهارنظر سیاسی می‌کنند.

 

5. تقسیم امکانات در بین مردم. قبلاً برای  بخش کوچگی از مردم بوده/ قبلاً 70 در صد جامعه ایران  روستایی  و 30 در صد شهری بوده ولی الآن بالعکس شده. 35 م جمعیت شده 83 م. امکانات عمومی مثل آب؛ برق؛ گاز؛ تلفن؛ آسفالت؛ بهداشت؛ و... قبلاً در کمتر از 30 در صد کشور جاری بوده؛ ولی در حال حاضر بیش از 90 در صد کشور؛ از این امکانات برخوردار است.

 

6. ایران الگوی اخلاق و معنویت؛ در جهان بدون اخلاق و معنویت شده است/ ساده زیستی امام، دفاع مقدس، اعتکاف، پیاده‌روی اربعین، راهیان نور، اردوهای جهادی، از عوامل جهانی‌شدن این الگو در بین جوانان شده است.

 

7. ایستادگی در برابر قلدرهای بین‌المللی. ایران محور و الگوی مقاومت در منطقه، تقویت جبهه‌های مقاومت، حشدالشعبی عراق، انصارالله یمن، حزب‌الله لبنان، زینبیون پاکستان، فاطمیون افغانستان.

 

 

«هفت بند چهارم : توصیه به ملت ایران ؛ بخصوص جوانان»

 

1. اهتمام به علم و پژوهش. قدرت غرب به خاطر علم است. هرچند اخلاق ندارد، ما چاره‌ای جز قدرت نداریم، قدرت چه می‌کند؟ زمان جنگ تهران بمباران می‌شد و ما قدرت دفاع نداشتیم، الآن ازاینجا هزار کیلومتر آن‌طرف‌تر را می‌زنیم و حساب دست دشمن آمده، آدم باسواد می‌خواهیم نه بی‌سواد با مدرک.

 

2. کار جهادی برای ترویج معنویت و اخلاق در جامعه. جهان تشنه است؛ ما برنامه نداریم و کم‌ کار می‌کنیم، هم دولت‌ها هم مردم.

 

3. تقویت اقتصاد کشور. 1- رها شدن از اقتصاد نفتی 2- توجه عملی به اقتصاد مقاومتی 3- استفاده از ظرفیت‌های داخلی، 36 میلیون جوان بین 15 تا 40 سال، 14 میلیون تحصیل‌کرده، ایران 1 درصد جمعیت جهان را دارد ولی 7 درصد منابع جهان را در اختیار دارد. راه نجات بوسه زدن بر پنجه گرگ و زانو زدن در برابر استکبار جهانی نیست بلکه باید مقاومت کرد و انقلابی عمل نمود، دو چالش بزرگ در موضوع اقتصاد. الف) عدم برنامه‌ریزی درست ب) نبود مدیران انقلابی و لایق در امور اقتصادی کشور. مقام معظم رهبری در تاریخ 5/4/95 می‌فرمایند: «هر جا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم و هر جا از شعارها و ارزش‌های انقلاب فاصله گرفتیم پس رفت و عقب‌ماندگی بوده است».

 

4. مبارزه با فساد. باید بجایی برسیم که طهارت اقتصادی شرط لازم برای مسئولین کشور باشد /فساد به اعتماد عمومی آسیب می‌زند.

 

5. حفظ استقلال و آزادی بر اساس اندیشه بنیان‌گذار انقلاب. نه بر اساس جامعه مدنی، اسلام رحمانی، گفتگوی تمدن‌ها، لیبرالیسم، معامله با دشمن.

 

6. روابط بین‌الملل باید بر اساس حکمت؛ عزت؛ مصلحت باشد. اندیشه امام و مقام معظم رهبری همواره متکی بر: دو راهبرد 1- مبـــــــارزه  2- مذاکـــــره. است ولی عربستان 475 حاجی شهید؛ دولت سکوت، تجاوز اثبات شده به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه توسط شرطه‌های عربستان؛ دولت سکوت، تهدید علنی ایران توسط دولت عربستان؛ دولت سکوت.

 

7. ترویج سبک زندگی اسلامی. مقام معظم رهبری، با توجه به بحث «سبک زندگی» در ادبیات و فضای گفتمانی کشور، به طرح سؤالات متعدد پرداخته است. (بیانات در سفر به خراسان شمالی )

 

  1. چرا فرهنگ کار جمعی در ایران ضعیف است؟
  2. چرا در روابط اجتماعی، حقوق متقابل رعایت نمی‌شود؟
  3. چرا در برخی مناطق، طلاق زیاد شده است؟
  4. چرا در فرهنگ رانندگی انضباط لازم رعایت نمی‌شود؟
  5. الزامات آپارتمان‌نشینی چیست، آیا رعایت می‌شود؟
  6. الگوی تفریح سالم کدام است؟
  7. آیا در معاشرت‌های روزانه، همیشه به هم راست می‌گوییم؟
  8. دروغ چقدر در جامعه رواج دارد؟
  9. علت برخی پرخاش گری‌ها و نابردباری‌ها در روابط اجتماعی چیست؟
  10. طراحی لباس‌ها و معماری شهرها چقدر منطقی و عقلانی است؟
  11. آیا حقوق افراد در رسانه‌ها و در اینترنت رعایت می‌شود؟
  12. علت بروز بیماری خطرناک قانون‌گریزی در برخی افراد و بعضی بخش‌ها چیست؟
  13. چقدر وجدان کاری و انضباط اجتماعی داریم؟
  14. توجه به کیفیت در تولیدات داخلی چقدر است؟
  15. چرا برخی حرف‌ها و ایده‌های خوب در حد حرف و رؤیا باقی می‌ماند؟
  16. ساعات کار مفید در دستگاه‌ها چرا کم است؟
  17. چه کنیم ریشه ربا قطع شود؟
  18. آیا حقوق متقابل زن و شوهر و فرزندان در خانواده‌ها به‌طور کامل رعایت می‌شود؟
  19. چرا مصرف‌گرایی، برای برخی افتخار شده است؟
  20. چه کنیم تا زن هم کرامت و عزت خانوادگی‌اش حفظ شود و هم بتواند وظایف اجتماعی خود را انجام دهد؟

 

«چهار نکته کلیدی در بیانیه»

 

1. رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «ادامه راه انقلاب؛ نسبت به آنچه طی شده؛ دشواری‌هایش کمتر است.»

 

2. رهبر معظم انقلاب برای سومین بار فرموده: «در اداره امور کشور ، مشکل حل نشدنی وجود ندارد.»

 

3. رهبر معظم انقلاب برای سومین بار فرموده: «مشکل اصلی در اداره امور کشور و معیشت مردم ؛ مدیریتی است.»

 

4. «هر جا دچار مشکل شدیم مربوط به عقب‌نشینی از ارزش‌های انقلابی توسط مسئولین بوده است.»

 

 

«پنج دغدغه در اجرائی و عملیاتی شدن بیانیه»

 

1. به فراموشی سپردن آن مثل بسیاری از دیگر مطالبات رهبری مثل: حقوق‌های نجومی، اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از قاچاق، توجه به ظرفیت‌های داخلی؛ عدم ورود اجناس مصرفی از آمریکا، بی‌اعتمادی به اروپا، شفافیت قراردادهای دولت.

 

2. بسنده کردن به توضیح بیانیه در سخنرانی‌ها و تابلوها و برگزاری مسابقه و دادن گزارش کار به رده‌های بالاتر مبنی بر انجام امور بیانیه.

 

3. تشریفاتی برخورد کردن و جلد زیبا زدن و در طاقچه گذاشتن بیانیه.

 

4. بی‌برنامگی و انفعالی برخورد کردن نیروهای انقلابی با این بیانیه.

 

5. اعمال سلیقه و برداشت‌های شخصی و گزینشی و حزب محور از بیانیه.   

 

معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور متنی با عنوان "نکات اساسی در تبیین بیانیــــه گــــــــام دوم انقلاب اسلامی" را منتشر و در اختیار علاقمندان قرار داد.