چرایی سفر مکرون به لبنان/ احتمال دست داشتن اسرائیل در حادثه بیروت

asatid-ghadiri

چرایی سفر مکرون به لبنان/ احتمال دست داشتن اسرائیل در حادثه بیروت

بلافاصله پس از انفجار بیروت، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه با استفاده از فضای پرالتهاب لبنان وارد بیروت شد و از محل انفجار دیدن کرد. دخالت رئیس جمهوری فرانسه در مسائل داخلی لبنان وتعیین ضرب‌الاجل برای تشکیل یک دولت وحدت ملی نشان می‌دهد که دولت‌مردان فرانسه همچنان لبنان را بخشی از حاکمیت دوران استعمار خود تلقی می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی و مرکز رسانه‌ای جنبش استادی ایران (جابا)، معاونت بررسی و گفتمان سازی جنبش استادی به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بصیرت و در پی  حوادت اخیر در لبنان آورده است: حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص حادثه انفجار در بندرگاه بیروت که مهم‌ترین سؤالات این روز‌های مردم جهان است، گفت: حادثه اخیر بیروت که منجر به کشته شدن 140 نفر و زخمی شدن بیش از 5 هزار نفر از مردم بیروت شد یکی از دردناک‌ترین حوادث تاریخ لبنان به شمار می‌رود. تجزیه وتحلیل این حادثه دردناک از دو زاویه قابل بررسی است.  

 

نخست اینکه یکی از تاجران روسی یک محموله 2750 تنی نیترات آمونیوم را با کشتی استیجاری به مقصد یک کشور آفریقایی حمل می‌کرد که کشتی در سواحل بیروت دچار نقص فنی می‌شود و محموله آن به انبارهای بندرگاه بیروت منتقل می‌شود.   این موضوع به سال 2014 میلادی باز می‌گردد؛ اما از آن زمان دولت سعد حریری علی‌رغم هشدارهای مکرر مسئولان بندرگاه بیروت، توجهی به پیامدهای خطرناک وجود این ماده اشتعال‌زا و خطرناک نمی‌کند. شاید تا اینجا موضوع یک مسئله اهمال و بی‌توجهی تلقی شود اما سرنخ‌ها به این سمت سو است که شاید دولت سعدحریری تعمدی در باقی گذاشتن این ماده خطرناک در بندرگاه داشته است.

 

دوم اینکه قطعا رژیم صهیونیستی با توجه به نفوذ امنیتی و فیزیکی که در لبنان دارد احتمالا با استفاده از جنگ الکترونیکی و اشعه لیزر این انبار حاوی نیترات آمونیوم را هدف قرار داده تا سناریو بعدی را با کمک قدرت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای عملیاتی کند.

 

  هانی زاده افزود: گفته می‌شود اخیرا آمریکا و رژیم صهیونیستی یک پهباد هوشمند را تولید کرده‌اند که حجم آن کوچک‌تر از یک کبوتر است. در این پرنده هوشمند و رادار گریز یک تراشه ویک دستگاه پرتاب‌کننده اشعه لیزر تعبیه شده و از یک اتاق کنترل در تل‌آویو به مقصد یک هدف مشخص در منطقه هدایت می‌شود.  

 

 این کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص همدردی رژیم صهیونیستی با مردم لبنان گفت: قطعا رژیم صهیونیستی برای فرار از مسئولیت دخالت در این انفجار را رد کرده و لکن نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل مدعی شده که سلاح‌های پیشرفته و موشک‌های بالستیکی حزب الله در این بندرگاه جاسازی شده که سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب الله قویا این اتهام زنی‌ها را رد کرد؛ بنابراین رژیم صهیونیستی برای فرار از مسئولیت دست داشتن در این انفجار را رد می‌کند به صورتی منافقانه با مردم لبنان ابراز همدردی می‌کند.  

 

 هانی زاده تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در طول 40 سال گذشته صدها تن بمب بر سر مردم لبنان پرتاب کرده که تنها یک نمونه آن بمباران روستای قانا در جنوب لبنان بود که بیش از صد کودک لبنانی شهید شدند؛ اما سناریو خطرناک این است که کشورهای آمریکا، فرانسه و رژیم سعودی پس از برکناری سعدحریری رهبر جریان المستقبل از ریاست کابینه فشارهای اقتصادی را بر دولت حسان دیاب نخست وزیر منتخب لبنان تشدید کردند. کشورهای آمریکا، فرانسه و رژیم سعودی نه تنها کمک‌های مالی خود را به لبنان قطع کردند بلکه مانع شدند که صندوق بین‌المللی پول، کمک 8 میلیارد دلاری خود را در اختیار دولت حسان دیاب قرار دهد. علت امر این است که دولت حسان دیاب در برابر درخواست آمریکا و غرب برای خلع سلاح حزب الله ایستادگی کرد. از سوی دیگر جریان 14 مارس وابسته به سعدحریری و سمیر جعجع به دلیل شرایط ناپایدار اقتصادی و سقوط ارزش لیره لبنان مردم را علیه دولت حسان دیاب تحریک کردند تا این دولت را سرنگون کنند.

 

 این تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه در خصوص ورود رئیس جمهوری فرانسه به لبنان بعد از وقوع انفجار چه تأثیری بر آینده سیاسی لبنان خواهد داشت اظهار داشت: بلافاصله پس از انفجار بیروت امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه با استفاده از فضای پرالتهاب لبنان وارد بیروت شد و از محل انفجار دیدن کرد. دخالت رئیس جمهوری فرانسه در مسائل داخلی لبنان وتعیین ضرب‌الاجل برای تشکیل یک دولت وحدت ملی نشان می‌دهد که دولت‌مردان فرانسه همچنان لبنان را بخشی از حاکمیت دوران استعمار خود تلقی می‌کنند.

 

هانی زاده در پاسخ به اینکه چه کسانی بیشترین نفع را از این فاجعه خواهند برد. اظهار داشت: در این جا می‌توان دو سناریوی ارزیابی کرد: سناریوی اول این است در آینده کشورهای آمریکا و فرانسه با کمک هم‌پیمانان منطقه‌ای خود هرگونه کمک مالی به دولت حسان دیاب را مشروط به خلع سلاح کردن حزب الله ربط خواهند کرد. اگر دولت حسان دیاب مقاومت کند قطعا جریان سازی‌ها علیه دولت مشروع لبنان ادامه خواهد یافت و مردم را به کف خیابان‌ها خواهند کشاند تا این دولت را مجبور به استعفا کنند. سناریوی دوم این است که اگر دولت لبنان در برابر فشارها ایستادگی کند موضوع به شورای امنیت سازمان ملل انتقال خواهد یافت تا حزب الله تحت بند 7 منشور سازمان ملل قرار گیرد و یک اجماع جهانی برای حمله به این جنبش شکل گیرد. سناریویی که در سال 2011 برای لیبی عملیاتی شد قرار است در لبنان نیز تکرار شود.

 

 این کارشناس مسائل منطقه در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تمامی برگ‌های انتخاباتی را از دست داده تلاش دارد تا از رهگذر بحران سازی در جهان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را برای یک سال دیگر به تعویق بیاندازد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که شانس دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری که کمتر از صد روز دیگر به تاریخ آن باقی‌مانده به‌شدت تنزل کرده است. لذا ممکن است این سناریو در 3 ماه آینده در لبنان علیه جنبش حزب الله اجرایی شود.

 

 هانی زاده درباره کمک ایران نیز خاطرنشان کرد: ایران علی‌رغم فشارهای اقتصادی باید به‌شدت برای کمک اقتصادی وانسانی به مردم لبنان ورود کند. همچنین با توجه به وجود یک خط خبری هماهنگ صهیونیستی و آمریکایی و سعودی برای اتهام زنی علیه حزب الله، رسانه‌های محور مقاومت و به‌طور مشخص رسانه‌های جمهوری اسلامی باید از رهگذر افشاگری علیه رژیم صهیونیستی و جریان 14 مارس این خط خبری را خنثی کند.  

 انتهای پیام/

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.